Nea Radio

Nea Radio

Stor oppslutning om folkehøgskoleprotest

Stor oppslutning om folkehøgskoleprotest i Oslo tirsdag. Foto: Jon Sende Osen

Folkehøgskoler fra hele landet protesterte tirsdag utenfor Stortinget. - "Nei til kutt" var det klare budskapet til stortingsrepresentantene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Sist vi protesterte, var vi rundt 3000 deltakere. I dag var vi flere, sier en imponert Dorte Birch, leder for Informasjonskontoret for folkehøgskolen.

Regjeringas forslag til statsbudsjett for 2018 innebærer et kutt på 45 millioner for folkehøgskolene. Peder Morset folkehøgskole i Selbu kan miste 1 million kroner.

PMF-gjengen utafor Stortinget. Foto: Jon Sende Osen

- Vi vil selvfølgelig kjempe for at dette forslaget blir nedstemt. Med ungdommens økende interesse for folkehøgskoler i Norge, bør regjeringa ta dette til etterretning og heller legge forholdene best mulig til rette. Den økende interessen forteller oss at dagens ungdom verdsetter et «annerledes år» som gir positive ringvirkninger i samfunnet, sa rektor ved Peder Morset folkehøgskole, Arild Moen, da forslaget ble kjent.

Selbu-elever og -ansatte utafor Stortinget. Foto: Jon Sende Osen

Opposisjonen på Stortinget ser ut til å komme rektoren i Selbu i møte. Det er tydelig at regjeringa ikke vinner dette budsjettkuttet så lett. Flere ledende opposisjonspolitikere holdt appeller i forbindelse med demonstrasjonen.

Peder Morset folkehøgskole reiste sørover i to minibusser klokka 05 tirsdag morgen. 19 elever og seks ansatte deltok, og PMF-gjengen overnatter på Elverum folkehøgskole før de kjører hjemover onsdag.

Med egen fane i Oslo. Foto: Jon Sende Osen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...