Nea Radio

Nea Radio

Nye E6 Ranheim - Åsen

– Vi må lære av historien

Historisk perspektiv: Per Olav Bjørgum i MDG Malvik, mener at Malvik kommune må sørge for å være på riktig side av historien når det nå skal fattes vedtak om Nye E6 gjennom kommunen. Foto: Anne Gundersen

Neste uka skal strekningen mellom Leistad og Helltunnelen 2. gangsbehandles i Aresam i Malvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Nye E6 mellom Ranhiem og Åsen skaper både begeistring og debatt. Til uka skal strekningen fra Leistad til Helltunellen, altså den delen av den nye motorveien som vil gå gjennom Malvik kommune, 2. gangsbehandles, først i Aresam og deretter i kommunestyret.

– Jeg mener vi må tenke oss godt om før vi vedtar å gjøre alvorlige inngrep i dette området, sier MDGs Per Olav Bjørgum.

– Dette er et område med mye matjord og andre verdier og utbyggingen vil gå kraftig ut over dette. Han innser at man ikke kan stanse utbyggingen, men stiller spørsmål ved hvor voldsomme inngrepene må være.

– Bare det å velge at strekket skal legges til rette for 110 kilometer i timen gjør det hele mer inngripende, hevder han.

– Dette er spørsmål vi må vurdere nøye før vi fatter vedtak.

Saken fortsetter under lydfila:

Historiske erfaringer

En sak som har som har fått stort fokus den siste tiden, er omfanget av kreosotutslipp man nå har kartlagt i Hommelvikbukta.

– Dette mener jeg er et godt eksempel på hvordan historien kan vise at det bærer galt avsted om man lar seg rive med av utviklingen. Han viser til industrien som foregikk på Nygården i Hommelvik fra 1925 til 1975, der man produserte jernbanesviller.

– Vi har lenge visst at det var giftstoffer igjen etter denne produksjonen, men antok at dette var ryddet opp i. Nå viser det seg at forurensingen dekker 150 000 kvadratmeter i og rundt Hommelvikbukta og helsedirektoratet fraråder at man spiser sjømat fra området, forklarer Bjørgum.

– Jeg er redd for at om vi nå gjør for kraftige inngrep i forbindelse med utbyggingen av E6, vil kunne sitte igjen med samme erfaring 100 år fra nå, nemlig at det har vært en stor tabbe å bygge ned så mye matjord.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...