Nea Radio

Veiviser for arrangører og virksomheter – og den som leier ut lokaler

SMITTEVERN: Her er rådene fra kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen. Foto: Privat

Kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen har utarbeidet en guide for arrangører og virksomheter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Hvis du tenker å arrangere treff, tilstelning eller medlemsmøte mens vi fortsatt har pandemitiltak, er det viktig å lese i Covid-19-forskriften hva som er lov og ikke lov. Det er mange som henvender seg for å spørre omkring reglene for antall som kan møtes.

Forskriften skiller mellom arrangement og private sammenkomster

Med arrangementer menes i forskriften sammenkomster på offentlig sted eller i lokaler og utendørs arealer som leies eller lånes ut, inkludert hoteller, grendehus, forsamlingshus, konferansesaler og haller. Dette er stort sett arrangementer der alle kan delta. 
Med private sammenkomster vises det til der familie, venner og bekjente, skoleelever eller kollegaer samles i sosiale tilstelninger (for eksempel bursdagsfest, dåp, konfirmasjon, minnesamvær, bryllup, skoleball eller firmafest) på offentlig sted eller i leide eller lånte lokaler. Dette gjelder samlinger der personene har en tilknytning til hverandre.

Hva er rammebetingelsene for ditt arrangement?

Regelverket angir maksimalt antall som er tillatt.

Uten fast tilviste plasser er antallet som er lovlig, lavt – i dag er det maksimalt 10.

For eksempel er årsmøter aktuelle nå, og dette er jo medlemsmøter som nevnes i § 13, 1. ledd bokstav c. Men dette er mer løst organisert enn definisjonen bak «fast tilviste plasser». Det er et aktivt deltakerstyrt arrangement der det forventes mer bevegelse av deltakerne enn i et plassert publikum i en sal - her bør man kunne forvente markering av meninger, fremførelse av deloppdrag/presentasjon og kanskje enkel servering eller henting av mat/kaffe. Årsmøter i lag og foreninger og kurs tilfredsstiller dermed ikke forskriftens krav til hva som tillates av antall ved fast tilviste plasser.

Etter forskriftens § 13a kan i dag kun 10 personer være tilstede på en slik innendørs sammenkomst.

Arrangement med «fast tilviste plasser» kan gi tillatelse til flere. Begrepet er tiltenkt brukt i sammenheng med plassering av publikum som er tilhørere/tilskuere på et arrangement (idrett, musikk, teater, kino, foredrag osv.).

17. mai

17. mai-markeringer og andre samlinger utendørs er også arrangementer, og må ikke samle mer enn 200 mennesker. Arrangøren påtar seg et ansvar for å avgrense, tilrettelegge for avstand, og avbryte arrangementet hvis dette ikke kan håndteres, kravene står i forskriftens § 13b.

Folkehelseinstituttet har laget en kort oversikt over antallsbegrensninger ved arrangementer og sammenkomster.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...