ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Nea Radio

Fortsatt kritisk til Helseplattformen:

- Sjekker ut alternativer

Tor Jakob Reitan, som er kommunedirektør i Stjørdal kommune. Foto: Karin Jegtvik

Kommunedirektør i Stjørdal, Tor Jakob Reitan, er fortsatt ikke sikker på om kommunen skal signere med Helseplattformen og sjekker nå alternative løsninger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.10.2022 kl 09:47

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Forrige torsdag avholdt Stjørdal kommunestyremøte, og et av temaene var innføringen av nytt helsesystem.

Fire av fem regioner satser på Dips, et norskutviklet system, mens flere kommuner i Midt-Norge har gått inn for Helseplattformen.

Kommunedirektør i Stjørdal er skeptisk til Helseplattformen.

– Vi fikk mer og mer innsikt ut over i 2021 om at dette er et system som har veldig høy risiko. Vi forsto ikke helt gevinstberegningen og det gjør vi fortsatt ikke, sier han og legger til at her var det viktig å gå flere runder - både med kort og langt perspektiv.

Reitan legger til at denne delen av jobben allerede er i gang og at Stjørdal sammen med Frosta og Meråker går i spissen for å se på andre løsninger.

Han nevner blant annet det norskproduserte systemet Dips, som et av alternativene som vurderes opp mot Helseplattformen.

– Det er mange kommuner som er i villrede nå. Og da tenker jeg på kommuneadministrasjonene. Veldig mange kommunestyrer har i likhet med Stjørdal, ennå ikke tatt standpunkt, og utsatt beslutningen slik vi har gjort det, til 2025.

Kommunedirektøren legger til at det norske helsevesenet trenger hender og ikke tunge administrative systemer i årene som kommer.

– Vi trenger flere kompetente hoder og hender innenfor helse. Vi får en stor økning i antall eldre og tilsvarende i antall demente og vi trenger hender som må omstilles til dette arbeidet. Og det å da innføre et system som kanskje medfører det motsatte, vil være en katastrofe.

Hør intervjuet med kommunedirektør i Stjørdal, Tor Jakob Reitan, her:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.