ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Erna åpnet utbyggingen av ny E6:

Første spadetak i jorda

Første stikk: Erna Solberg signerte spaden som tok det første stikket i jorda under den offisielle åpnengen av utbyggingen av E6 mellom Ranheim og Åsen. På bildet er hun sammen med ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes og prosjektdirektør i Nye Veier Johan Arnt Vatnan. Foto: Stine Brekkan

Statsminister Erna Solberg stakk spaden i jorda og med det er utbyggingen av ny E6 mellom Ranheim og Åsen offisielt et faktum.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Statsminister Erna Solberg kastet glans over begivenheten under den offisielle åpningen av utbyggingen av ny E6 mellom Ranheim og Åsen tirsdag.

– Det vil jo ta en god stund før denne veien er ferdig og det vil garantert føre til mye irritasjon for trafikantene underveis, sa Solberg.

– Men når veien er ferdig så vil resultatet være en bedre vei, en sikrere vei og en vei som gir større samfunnsnytte og da blir irritasjonen glemt, mente en opplagt statsminister.

Endelig

Ordfører Ivar Vigdenes var også til stede under markeringen og han kunne fortelle at han var glad for at dagen endelig var kommet.

– Det har vært noen skjær i sjøen underveis, det er ikke til å stikke under en stol, men nå er vi altså på rett spor.

Redusert reisetid, økt trafikksikkerhet og redusert gjennomgangstrafikk var blant punktene på ordførerens liste over fordelen med utbyggingen.

– I tillegg er det svært positivt at dette kommer nå når næringslivet er inne i den største krisa vi har sett i fredstid her i landet. Dette skaper tusenvis av årsverk og det skal vi være veldig glade for.

Jernbane

Ikke alle er like begeistret for utbyggingen og mener at elektrifisering av Trønderbanen er et bedre alternativ.

– Denne regjeringen jobber fortsatt effektivt med jernbane og i Trøndelag betyr det blant annet flere avganger, sier Solberg.

– Vi bruker mye penger på dette og har faktisk økt budsjettet med 80 %, noe som er en utfordring fordi det har ført til overskridelser. Vi gjør i det hele tatt mye for samferdsel i hele landet.

Roser

Ivar Vigdenes hadde med seg en bukett bestående av 22 roser.

– Dette tallet representerer antallet mennesker som har blitt drept eller alvorlig skadet i trafikken på denne strekningen de siste ti årene. Det er verdt å merke seg at trafikksikkerhet er et svært viktig aspekt ved dette.

På spørsmål om det vil bli for dyrt for folk flest å benytte seg av veien, sier Vigdenes nei.

– På strekningen mellom Trondheim og Stjørdal blir bomtakstene vi har i dag videreført.

Hør intervjuet med Erna Solberg, Ivar Vigdenes og Johan Arnt Vatnan i avspilleren under:

Nøkkelord

ANNONSE