Nea Radio

Pressemelding:

Agrisjå ber om kompensasjon

Søker Landbruks- og matdepartementet om 4 millioner

Søker støtte: Daglig leder for Agrisjå, Ole T. Hofstad. Foto: Agrisjå

Landbruksmessa Agrisjå i Stjørdal måtte avlyses som følge av koronapandemien. Det medførte umiddelbart krise for arrangørselskapet, som også falt mellom alle stoler når det gjelder de ordinære kompensasjonsordningene. Nå søker de direkte til Landbruks- og Matdepartementet og ber om 4 millioner for å overleve og for å kunne arrangere Agrisjå 2023.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Ja, vi falt mellom stolene når det gjelder de ordinære statlige kompensasjonsordningene, forteller daglig leder Ole T. Hofstad. - Det har sammenheng med at vi arrangeres hvert tredje år og samtidig ikke har faste ansatte og vesentlige faste kostnader. Vi var likevel avhengige av alle inntektene fra arrangementet i år, for å kunne gjøre opp for oss og for å bygge neste messe i 2023.

Hofstad legger ikke skjul på at det var både trist og bittert å måtte avlyse Agrisjå 2020.

- Vi øynet et rekordarrangement. Lenge før påmeldingsfristen hadde vi alle landets viktigste traktor- og maskinaktører på plass, og vi regnet også denne gang over 300 utstillere når fristen var ute.

Hofstad forteller at arrangørkontoret var i ferd med å sende ut deltakerfakturaer på over fire millioner kroner da pandemialarmen gikk.

- Vi hadde en stund forhåpninger om at dette ville gå over i løpet av sommeren, eller at det skulle gå an å arrangere med visse restriksjoner, men dette viste seg ikke å være mulig. Dermed ble selskapet straks insolvent. Driftskapital var brukt opp, og vi ble heller ikke i stand til å innfri forpliktelsene i samband med låneopptak.

Hofstad håper nå at departementet og statsråd Bollestad vil komme arrangørene i møte.

- Det har vært kontakt med statsråden, og vi legger ikke skjul på at kompensasjonsstøtten på vel 11 millioner til Dyrsku’n i Seljord, også skulle tilsi støtte til Agrisjå og en del andre mat- og landbruksarrangement rundt om som ikke passet inn i de ordinære ordningene.

Landbruksmessa Agrisjå eies av arrangørselskapet Trøndersk Landbruk AS, og inngår i det såkalte messetriangelet, sammen med Agrovisjon i Stavanger og Agroteknikk i Lillestrøm. Felles for disse arrangementene er å være årets nasjonale fagmesse for landbruket, altså har alle disse tre messene et intervall på tre år. Derfor arrangeres neste Agrisjå i 2023.

Agrisjå er med årene blitt en betydelig arena der bønder fra sør og nord møtes for faglig påfyll, få innblikk i siste nytt når det gjelder maskiner, utstyr og tjenester for landbruket og kanskje gjøre et godt kjøp med det samme.

Agrisjå skiller seg fra Agroteknikk og Agrovisjon ved å være en bred publikumsopplevelse i tillegg til fagmesse. Dette skyldes at arrangementet avholdes ute i det fri, som innebærer muligheter for husdyrutstillinger, oppvisninger og aktiviteter for uten demonstrasjoner av maskiner og utstyr.

Agrisjå sitt område for lokalmat-aktører er stadig blitt utvidet, og Agrisjå 2020 skulle bli et rekordår også når det gjelder dette feltet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...