Annonse
Nea Radio

Gir bort overskuddet:

Stjørdalsfirma gir til lag og foreninger

Donerer:Kommunedirektør i Stjørdal, Tor Jakob Reitan (t.v) er svært imponert over Skala Maskon og Jon Anders Leikvoll. Foto: Anne Gundersen

Skala Maskon gjør det godt på tross av koronapandemien. Nå gir de bort overskuddet til lag og foreninger som velges av de ansatte.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2020 kl 10:07

Annonse

Skala Maskon på Stjørdal produserer spesialmaskiner til industrien. Bedriften går godt og nå får de 34 ansatte kr 10 000,- hver som de skal donere til et lag eller en forening de får velge selv. Bedriften produserer spesialmaskiner til industrien, og daglig leder Jon Anders Leikvoll sier at de ønsker å gi tilbake.

– Vi har gjort det veldig bra med en maskin for vaksinering av settefisk i oppdrettsnæringen. Når koronaen traff var vi tidlig ute med å sette inn smitteverntiltak og dermed sikret vi å holde produksjonen gående.

I dag teller firmaet 34 ansatte.

– Da koronaen traff var vi tidlig ute med å sette inn smittevernstiltak. Dermed klarte vi å opprettholde produksjonen, forklarer Leikvoll.

– I tillegg sparte vi en del penger på å slippe arbeidsgiveravgift og på at vi fikk mindre reiseutgifter. Vi syntes det var en fin tanke å dele overskuddet med lag og foreninger som har lidd tap under pandemien.

Totalt donerer bedriften kr 340 000,-

Imponerende

Kommunedirektør i Stjørdal, Tor Jakob Reitan, er imponert.

– Dette er virkelig helt fantastisk. I en tid der mange etterlyser tilskudd, så skaper faktisk Skala Maskon sin egen koronapakke. Han understreker at bedriften også setter fokus på noe av det han ser som aller viktigst nå.

– Dette er en bedrift som kunne ha gått på store tap dersom ikke smittevernet ble tatt på alvor. En produksjonsbedrift som dette må ha mennesker på verkstedet og dersom det hadde oppstått smitte, ville dette ha fått store konsekvenser. Det kan vi alle lære av, mener Reitan.

– Det viktigste vi alle kan gjøre nå er å fortsette å bekjempe smitten sammen.

Donerer selv

Hvilke lag og foreninger som får penger fra de ansatte på Skala Maskon, blir kjent mandag. Jon Anders Leikvoll avslører imidlertid hvor hans andel går.

– Det er nok ingen hemmelighet hvilket miljø jeg vanker i. Det blir Lånke Skytterlag som får fra meg, smiler Jon Anders Leikvoll.

Hør intervjuet med Jon Anders Leikvoll og Tor Jakob Reitan i avspilleren under:

Nøkkelord

Annonse