Nea Radio

Nea Radio

Kommunestyremøte Malvik:

Status fra rådmannen

Orienterte: Rådmann i Malvik, Carl Jakob Midttun, orienterte om situasjonen rundt koronautbruddet i kommunen under kommunestyremøtet mandag. Foto: Anne Gundersen/Teams

– Vi planlegger for det som kommer, sier rådmann Carl Jakob Midttun.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Mye fungerer bra og folk strekker seg så langt de kan, sier rådmann i Malvik under et fjernmøte i kommunestyret mandag.

– Fjernundervisningen fungerer over all forventning og jeg vil påstå at her ligger vi foran mange andre kommuner. Når det gjelder situasjonen som angår smittevernsutstyr, så er det og vil fortsette å være en utfordring her i kommunen, på samme måte som i hele landet. Men vi jobber med tanke på det som kan komme, presiserer Midttun og legger til at det aller viktigste nå er å sikre at helsepersonell er beskyttet.

Krever tydelighet

En av utfordringene samtlige kommuner i Trøndelag og Norge opplever, er uklarheten i regjeringens formulering når det gjelder omfanget av kompensasjonen kommuner og fylkeskommuner kan vente seg i forbindelse med ekstrakostnader knyttet til koronasituasjonen.

– Det heter at kommunene skal kompenseres for urimelige ekstrautgifter. Dette er for vagt, mener Midttun.

– Men det er min forståelse at KS jobber med saken og vi regner med å få klargjort dette i løpet av kort tid.

NAV

NAV er svært presset i den nye situasjonen.

– Arbeidspresset blant saksbehandlerne her er enormt, etter den store økningen i søknader om dagpenger. Nå er det en ordning på plass om forskuttering av dagpenger, noe som er helt nødvendig for at innbyggere skal kunne betjene løpende utgifter. Dette er likevel ikke noe som letter arbeidspresset, forklarer Midttun.

Frivilligheten leverer og etter lanseringen av appen Nyby, der folk som vil hjelpe koordineres opp mot mennesker som trenger hjelp, har en rekke frivillige meldt seg.

– Dette ser vi som en stor suksess og mener at tiltaket kan være med å lette situasjonen for mange.

Smittesituasjonen

Til nå er det registrert tre smittede i Malvik kommune. De to første ble smittet i utlandet og en person har bosted utenfor kommunen.

– Sistnevnte arbeider i Malvik kommune og de andre ansatte i virksomheten er satt i karantene. Det er likevel mitt inntrykk at virksomheten har god funksjon.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...