Nea Radio

Politisk votering:

Snart får du innsyn i hvem som stemmer hva

Åpenhet: Idar Aspmodal er representant for Arbeiderpartiet i kommunestyret i Stjørdal. Torsdag holdt han en interpellasjon der han ba om større åpenhet rundt hvem som stemmer hva i politiske utvalg. Foto: Privat

Idar Aspmodal (AP) trakk sitt forslag om åpenhet rundt votering, etter svaret fra ordføreren under forrige kommunestyremøte i Stjørdal. Systemer for dette er nemlig allerede i ferd med å innføres.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Dersom du lurer på hvilke folkevalgte som stemmer hva under politisk behandling, er dette noe du snart får innsyn i.

– Dette er viktig etter min mening, sier Arbeiderpartiets Idar Aspmodal.

Under kommunestyremøtet i Stjørdal i forrige uke, holdt han en interpellasjon der han ba om at det måtte innføres et system som ga innbyggerne innsyn i hva de forskjellige representantene i politiske utvalg stemmer for og i mot.

– Det viste seg at et slikt system er under innføring og at det i løpet av neste år vil bli mulig for hver enkelt å gå inn på kommunens hjemmesider og sjekke selv.

Ifølge kommuneloven skal denne informasjonen skal være tilgjengelig. Slik har det til nå ikke vært i Stjørdal.

– Det kan være mange grunner til det, både praktiske og økonomiske, sier Aspmodal og legger til at Stjørdal slett ikke er alene om å ikke by på denne innsikten.

– Dette er en lov mange kommuner ikke har forholdt seg til. Men nå har den blitt skjerpet, og da er jeg glad for at Stjørdal kommune tar grep for å etterleve den. Vi folkevalgte velges tross alt inn som privatpersoner, og da mener jeg det er rett og rimelig at folk skal kunne vite nøyaktig hva vi står for.

Hør intervjuet med Idar Aspmodal i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...