ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Oppretter selskap med Bane NOR Eiendom:

Skal utvikle stasjonsområdet sammen

Samarbeid: – Det at vi har felles eierinteresser, sikrer en god framdrift i utviklingen av stasjonsområdet, mener varaordfører i Stjørdal, Ole Hermod Sandvik. Foto: Anne Gundersen

– Vi oppretter selskapet for å sikre framgang.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Stjørdal kommune oppretter selskap med Bane NOR Eiendom, det ble vedtatt i kommunestyremøtet torsdag kveld.

Begge partene har eierskapsinteresser i stasjonsområdet.

– Utfordringen når det er to eller flere eiere i et slikt prosjekt, kan bli at hver enkelt kjemper for sine interesser, sier varaordfører i Stjørdal, Ole Hermod Sandvik.

– Når vi nå oppretter dette selskapet har vi felles interesser, og det vil sikre en god fremdrift og at avgjørelsene som tas og løsningene som velges er til samfunnets beste.

Stjørdal stasjon er et travelt transportknutepunkt.

– I løpet av et døgn har vi over 80 avganger til og fra Trondheim lufthavn Værnes, i tillegg kommer alle de andre avgangene.

Sandvik sier videre at planene for sentrumsutviklingen i Stjørdal først og fremst handler om å skape et vitalt sentrum og at stasjonsområdet, på grunn av sin sentrale rolle som transportknutepunkt, er en del av dette.

– Vi har handelsnæringen på plass med et kjøpesenter i bykjernen, og det er en kontrast til mange andre steder i landet hvor slike sentra gjerne legges utenfor bysentrum.

Gågate-død

Gågata i Stjørdal har fått lide etter at kjøpesenteret Torgkvartalet utvidet, og mange savner mer folkeliv i den trivelige gata som stort sett består av lave tre- og murbygg.

– Det vil bestandig være en viss kannibalisme når det skjer endringer som da Torgkvartalet først ble bygget, og senere utvidet. Du kan ikke trylle fram nye virksomheter. Det er en del av den naturlige utviklingen, mener Ole Hermod Sandvik.

– Samtidig byr det seg muligheter for nyetablerte bedrifter og handel, med lave leiekostnader, for å nevne noe.

Samtidig har kommunens sentrumsplan regulert gamle bygg med dårlig utnyttingsgrad til å kunne erstattes med nye bygg.

– Det ser vi er på gang i sentrum av Stjørdal nå.

Nøkkelord

ANNONSE