Nea Radio

Nea Radio

Høyre fikk medhold om gangbrua ved Stavsjøen:

Skal ikke finansieres over vanngebyret

Idyll:Stavsjøen er et yndet turmål i Malvik. Foto: Anne Gundersen/Arkiv

Arbeiderpartiet snudde og dermed slipper innbyggerne å betale for den nye gangbrua ved Stavsjøen i Malvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Stavsjøen er ett av de mange idylliske utfartsområdene i Malvik kommune. Men vannet i sjøen fungerer også som reservevannkilde for innbyggerne. Så da det ble bestemt at en demning må erstattes, og at dette dermed også gjelder gangbrua over demningen, var rådmannens innstilling at denne kostnaden skulle føres på vanngebyret.

– Det er viktig at vi bevarer Stavsjøen som utfartsmål, sier gruppeleder i Malvik Høyre, Eva Lundemo Fosmo.

– Men for oss i Høyre ble det feil at denne kostnaden skulle tilfalle innbyggerne. Hun forklarer at vannbebyret er et såkalt selvkost området og at det ville bety at de 400 000 kronene det vil koste å sette opp en ny gangbru, da ville ha tilfalt folk i Malvik.

Saken fortsetter under lydfila:

Arbeiderpartiet snudde

Saken var først oppe i Aresam, der fikk Høyre ikke medhold for sitt standpunkt. Men da saken ble behandlet i formannskapet, hadde Arbeiderpartiet snudd og støttet Høyres forslag om at pengene måtte hentes fra et annet sted.

– Det er vi veldig glade for. Dessverre er det slik at vi har et stort etterslep på vedlikehlodet av vannettet i kommunen og dette vil føre til at vanngebyret vil øke betraktelig i årene som kommer. Derfor er det viktig at vi er svært forsiktige med å legge enda flere utgiftsposter til denne belastningen, sier Eva Lundemo Fosmo.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...