Nea Radio

Stjørdal:

Rødt og SV spør om utsatte grupper

Interpellasjon: Rødts Espen Myhr Grandalsmo (bildet) og SVs Anja Ristad har gått sammen om en interpellasjon der de blant annet stiller spørsmål om hva som gjøres for funksjonshemmede under koronakrisen. Spørsmålene presenteres under formannskapsmøtet onsdag kveld. Foto: Anne Gundersen

Hva gjøres for å bistå utsatte grupper under koronakrisen? Det er spørsmålet Rødt og SV i Stjørdal stiller i formannskapet i kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2020 kl 16:28

Koronapandemien og personer med funksjonsnedsettelser:

Hvordan involveres organ og organisasjoner for og med personer med funksjonsnedsettelse i arbeidet med smitteverntiltak og det øvrige arbeidet under koronapandemien?

Får barn og unge med funksjonsnedsettelse skoletilbud på skolen når skolene er stengt?

Hvordan motvirker en ensomhet og passivitet hos personer som er avhengig av tjenester for å opprettholde meningsfylte aktiviteter og gode relasjoner?

Hvordan følges personer med funksjonsnedsettelse opp som har mistet sin jobb eller dagaktivitet, herunder vanlig jobb, jobb ved Fides og jobb i vedteltet?

Situasjonen gir store utfordringer knyttet til kommuneøkonomien. Hvordan sikres det nå at tjenestene til personer med funksjonsnedsettelse blir opprettholdt på lik linje med andre?

Hvordan sikrer en nødvendig og målrettet informasjon til personer og familier med innvandrerbakgrunn som også har funksjonsnedsettelse?

Hvordan sikres fysioterapi og ergoterapi for personer som er avhengig av dette for å kunne fungere godt i hverdagen?

Koronapandemien og kommunens renholdere:

Hvordan sikrer kommunen at renholdere med innvandrerbakgrunn får riktig og nødvendig informasjon om jobben de nå utfører?

Hvilken kompensasjon får renholdere som fikk inndratt sin påskeferie?

Hvilken opplæring har renholdere som for eksempel har gått fra barnehage til helse fått om smittevern m.mer?

Hvilken informasjon – ut over Innsida – får renholderne om jobbsituasjonen de nå står i?

Av

Espen Myhr Grandalsmo (Rødt) og Anja Ristad (SV).

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...