Nea Radio

Pressekonferanse i Stjørdal:

Oppfordrer til frivillig karantene

Fra dagens pressekonferanse i Stjørdal kommune. Foto: Skjermdump foto/Fjell TV

Det var en av forholdsreglene ordfører Ivar Vigdenes oppfordret til på dagens pressekonferanse.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2020 kl 20:03

Utdrag fra innledningen til dagens pressekonferanse:

– Kommunens tilnærming i koronapandemien har helt siden i mars vært at det grunnleggende sett, om situasjonen tilsier det, er mer effektivt og mindre inngripende over tid med strenge tiltak raskt og over en kortere periode - enn med enda strengere tiltak over en lengre periode, sa ordfører Ivar Vigdenes i innledningen til pressekonferansen.

– I dag kan vi slå fast at dette har vært vellykket, og vi kan normalisere hverdagen i den grad vi kan snakke om normalitet i smittesituasjonen. Vi har kvelt det utbruddet som fra starten av hadde en nærmest eksplosiv økning, hadde en enda større potensiell videre økning, og hvor det forelå flere ukjente smittekilder, konstaterte Vigdenes.

Da er det særlig tre ting kommunen ønsker å rette oppmerksomhet mot, og komme med noen anbefalinger knyttet til.

– For det første ber vi vennelag, bedrifter og virksomheter vurdere behovet for julebord og juleavslutninger der hvor man ikke er helt sikker på at smittevernreglene kan- og vil bli overholdt. Vi vet eksempelvis at kombinasjonen smittevern og alkoholinntak ikke nødvendigvis går veldig godt sammen. Og interne treff i virksomhetenes lokaler i førjulstiden kan kanskje utsettes noe, når vi nå øyner håp om at en vaksine etter hvert kan komme til å bli rullet ut, sa Vigdenes.

– For det andre oppfordrer vi til å handle lokalt. Selv om det smittevernmessige hensynet alene tilsier at netthandel er aller tryggest så er også handel der hvor man unngår trengsel rimelig trygt – og hvorfor ikke da legge denne handelen lokalt hvor vi nå ikke har noe påvist smitte i stedet for å oppsøke kjøpesentre utenfor kommunen.

– For det tredje vil vi henvende oss til alle de som i tiden fremover skal komme hjem til jul. Ved hjemkomst fra utlandet enten som student eller arbeider er det nasjonale regler om karantene som gjelder. Disse er under diskusjon og utvikling, men vi anbefaler alle å følge de retningslinjer som her til enhver tid gjelder.

Ved hjemkomst fra andre steder i Norge og til Stjørdal ønsker kommunen at følgende forhåndsregler tas:

- Uken før hjemreise bes alle som skal reise hjem om være ekstra forsiktig, unngå tette forsamlinger, arrangementer og fester.

- Deretter ved ankomst ber vi om at det tas 3 dagers frivillig karantene, før man på 4.dag tester seg på vår teststasjon. Dette uavhengig av symptomer eller ikke.

- Vi åpner i denne sammenheng vår teststasjon for de som har kommet hjem fra andre steder i Norge.

I tillegg til ordfører Ivar Vigdenes, deltok kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen, kommunedirektør Tor Jakob Reitan og etatsjefene Bente Næverdal og Jarle Førde på pressekonferansen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...