Nea Radio

Gikk rolig for seg på SIAN-demonstrasjon:

Kun verbale protester og hytting med never

Foto: Karin Jegtvik

Det går rolig for seg under SIAN-demonstrasjonen utenfor kulturhuset Kimen i Stjørdal. I underkant av 200 personer var til stede da den islamfiendtlige organisasjonen SIAN - Stopp islamiseringen av Norge - holdt appeller i parken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.07.2021 kl 12:16

SIAN - Stopp islamiseringen av Norge - strata appellene sine klokka 17.00 presis i parken utenfor Kimen kulturhus i Stjørdal fredag ettermiddag. Politiet hadde rigga seg til med pansrede kjøretøy og sikkerhetsvakter, og hadde gjerda inn hele området.

SIAN-demonstrasjon i Kimenparken i Stjørdal fredag 16. juli. Foto: Karin Jegtvik

- Vi har rigga oss til for å legge til rette for ytringsfriheten, sier Veronica Hammer, som er innsatsleder for Værnesregionen.

Da demonstrasjonen pågikk hadde sikkerhetsvakter fra politiet stilt seg opp på tak rundt området for å få oversikt, en drone sirkulerte over og holdt øye med demonstrasjonen fra et fugleperspektiv, og hakket lengre opp i lufta holdt et politihelikopter øye med det som foregikk i Kimenparken fredag ettermiddag.

Anti-fascistene og "Gule skjorter for ytringsfrihet" med norske flagg på ryggen, sto side om side. Det var et par forsøk på å provosere med tilrop og fornærmende meldinger, men dette ga seg fort da vakter stilte seg opp mellom dem.

SIAN-demonstrasjon i Kimenparken i Stjørdal fredag 16. juli. Foto: Karin Jegtvik

Bannere med meldingen «Fascismen skal knuses», hytting med never og høylytte tilrop for å overdøve appellene, var alt motdemonstrantene hadde med som våpen mot SIANs anti-islamistiske holdninger fredag. Fra sidelinjen fulgte om lag 50 politifolk med på at alt gikk lovlig og rolig for seg.

- Folk er generelt positive til at politiet er her og ivaretar sikkerheten, sier Hammer.

Innsatsleder i Værnesregionen, Veronica Hammer, på plass ved SIAN-demonstrasjon i Kimenparken i Stjørdal fredag 16. juli. Foto: Karin Jegtvik

SIAN-demonstrasjon i Kimenparken i Stjørdal fredag 16. juli. Foto: Karin Jegtvik

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...