Nea Radio

Flomsituasjonen i dalføret:

Observert farlig atferd nært elva

Mye is har tatt turen godt oppå åkrene ved Forra bru Foto: Henrik Einangshaug

Mye mildvær den siste tiden har ført til ispropper og stor vannføring langs Stjørdalselva, og flere personer har måtte evakuere fra sine hjem.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Politiet ble natt til søndag varslet om en ispropp i Stjørdalselva, og rykket sammen med brannvesenet ut til en bolig ved Midtkil i Hegra, som var omringet av vann. Der ble to personer og fem dyr evakuert.
Mildværet har ført til en rekke problemer i regionen, og flere veier har i løpet av dagen vært stengt grunnet flom, og flere er fortsatt stengt. Alle de evakuerte følges nå opp av kommunen, og kommunedirektør i Stjørdal kommune, Tor Jakob Reitan, sier kommunen har system på plass dersom behovet for ytterligere evakuering av folk og dyr skulle melde seg.

Reitan opplyser videre at kriseledelsen i kommunen hadde møte søndag morgen kl. 08:00 og 12:00. De fikk der også rapport fra politiet og NVE, samt gjennomgikk dronefilm tatt av elva i formiddag.

Observert farlig atferd

Stjørdal Kommune følger situasjonen nøye i tiden fremover. Samtidig kommer kommunedirektøren med en klar oppfordring om at alle tar vare på sin egen sikkerhet.

- Ikke ta unødige sjanser når du forsøker å redde verdier. Det er observert atferd som anses farlig så nært ei uforutsigbar elv.

Kommunen styrker nå sin beredskap, og legger opp til at denne situasjonen kan vare en stund. Reitan sier det er viktig for de å være tilgjengelig for politiet når det kreves også i dagene fremover.

Kommunedirektør Tor Jakob Reitan, ber folk ikke ta unødige sjanser når de forsøker å redde verdier. Foto: Skjermbilde

Gjør analyser

NVE har meldt til kriseledelsen at det er særlig fra og med i morgen man må følge med på situasjonen, grunnet mye regn og varme. Kommunen gjør nå analyser av elva sammen med politiet og folk med kunnskap til elva, slik at de kan forutse hvor neste oppsamling og oversvømmelse lengre nedover i elva kan komme.

- Det kan gå veldig bra dette og at isen og vannet skylles ut i havet ved Hell, men det kan også oppstå nye ispropper med påfølgende oversvømmelser på vegen nedover, skriver Reitan avslutningsvis til Nea Radio.

Slik så det søndag ettermiddag ut ved Forra bru

Slik så det ut ved Midtkil Foto: Henrik Einangshaug

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...