Nea Radio

Smittesituasjonen i Stjørdal:

Ny skoleklasse i karantene

Tiende trinn ved Stokkan ungdomsskole er satt i karantene til og med tirsdag. Foto: Stjørdal Kommune

Tiende trinn ved Stokkan ungdomsskole i Stjørdal er satt i karantene. Får hjemmeundervisning til og med tirsdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Nytt testregime på skolene gjør at elevene kan være på skolen selv om noen i klassen har gått påvist smitte.

Men for tiende trinn på Stokkan ungdomsskole har det blitt særlig vanskelig.

- De aller fleste tilfellene vi har funnet der går i 10. klasse. Disse elevene er nå i september i ferd med å gjennomføre konfirmasjon som ble utsatt fra i vår. Selvfølgelig er det problematisk å være på skolen når konsekvensene av smitte kan bety ny avlysning, og fraværet har blitt svært høyt de siste dagene, sier kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen i en pressemelding lørdag ettermiddag.

Mange av elevene skal ta egentest hjemme i helga, og antallet positive svar der vil gi smittevernarbeidet viktig retning videre.

- Denne gangen venter vi ikke på svarene før vi går videre med tiltak. Skolen og familiene trenger trygghet og forutsigbarhet, og i samråd med kommuneoverlegen er det nå besluttet at hele 10. trinn på Stokkan Ungdomsskole holdes i karantene til og med tirsdag.

Elevene tilbys digital undervisning mandag og tirsdag, og det kreves en ny hurtigtest som skal tas før man kan møte på skolen onsdag.

Stjørdal kommune er godt i gang med metodikken Test for karantene i sitt TISK-arbeid, og har allerede spart mange barn og unge fra karantene sist uke.

- Omfanget av testing er blitt stort, og vi har også tatt i bruk egentesting av barn. Per i dag er 43 skoleklasser berørt av disse tiltakene, fordi vi fikk mange barn smittet på kort tid, sier Vonen.

Det er ikke mange i hver klasse som er smittet, og de fleste kan derfor være på skolen mot at de tester seg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...