Nea Radio

Nå kan Homla endelig krysses igjen

Ordfører i Malvik, Trond Hoseth, som offisielt åpner den nye broen ved Buhølen. Flere inviterte var tilstede for å feire den gjeve begivenheten. Foto: Anette Fossmo

Torsdag ettermiddag var det offisiell åpning av ny bro ved Buhølen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Et samarbeid mellom Fylkesmannen i Trøndelag, Trøndelag Fylkeskommune, Trondheimsregionens friluftsråd og Malvik kommune har resultert i at en ny bro ved Buhølen i Homla naturreservat, endelig er på plass.

Det var først etter at området ble vernet i 2015 at det åpnet seg muligheter for finansiering, da vernede områder kan søke om flere økonomiske midler. Takket være støtte fra blant annet forvaltning av verneområder og friluftsmidler har de nå en splitter ny bro.

- Den prosessen her med samarbeidet vi har hatt med både kommune, den som har konstruert broen og de som har satt den opp har jo gått veldig bra. Det har gått smertefritt etter planen. Så det har vært en veldig positiv prosess på alle måter, forteller Jan Erik Andersen fra miljøavdelingen hos Fylkesmannen.

Hør hele intervjuet med Jan Erik Andersen her:

Forrige bro tatt av flom for flere år siden

For nesten ti år siden ble den forrige broen som knyttet stien opp til Nygaardsvollen sammen ved Buhølen i Homla naturreservat tatt av flom, så en ny bro har vært svært etterlengtet. Andersen svarer på hva det betyr å få på plass en ny bro:

- Det betyr mye for brukerne her. Det har vært mye folk med for å få det her til, blant annet de ivrige «skogskaran» som har tilrettelagt stien på den andre siden [av broen] slik at vi kan knytte sammen stinettet på begge sidene av elven og opp mot Nygaardsvollen. Det har blitt et veldig fint friluftsområde.

Johan Nygaardsvolds hjemsted

Stien som nylig har blitt knyttet sammen igjen har i grunn litt historisk verdi, det er nemlig stien som fører opp til Johan Nygaardsvold hjemsted. I tillegg er det et spennende og populært friluftsområde, hvor det ligger flere gode turmål i nærheten.

- Den historiske verdien er jo blant annet knyttet til Johan Nygaardsvold, historien rundt han og at han brukte stinettet her til å gå til og fra skolen. Nå er det et veldig mye brukt friluftsområdet, sier Andersen.

- Ikke bare for Malviks befolkning, men folk utenfor. Vi har jo tilrettelagt en spesiell plass ved Storfossen hvor tusenvis av folk besøker fossen hvert år. Det er utrolig artig å se at det du tilrettelegger for blir så godt tatt imot, fortsetter han.

Krysser man den nyåpnede broen og går et lite stykke kommer man til idylliske Bjørnsdalsbekken. På en liten opplysningsplakat ved elven er det gitt informasjon om området. Den beskriver og illustrerer blant annet hvordan broen ved Buhølen så ut tidligere, i tillegg til en gøyal historie om hvordan de betraktet kvaliteten på broen.

Skal kunne stå i 100 år

På spørsmål om hva han synes om den nye broen utrykker Andersen at han er fornøyd. Den nye broen er ikke bare pen å se på, den skal også klare å overleve tidens tann:

- Den har blitt veldig fin. Det er jo det vi har planlagt, at det skal bli veldig fint. Den er jo en meter høyere enn den gamle, så vi håper at den skal kunne tåle isgang og flommer. Rennebu-bjelken sier at den skal stå i 100 år, svarer Andersen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...