Nea Radio

APs landsmøte:

– Mye god politikk

Stolt: Nestleder i Trøndelag AUF, Kristin Nybrodahl, er svært så fornøyd med helgas landsmøte i Arbeiderpartiet. Foto: Anne Gundersen

Nestleder i Trøndelag AUF, Kristin Nybrodahl, er særlig fornøyd med vedtaket om å endre abortloven.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Selv om Arbeiderpartiet måtte holde årets landsmøte digitalt, så er Kristin Nybrodahl godt fornøyd med et greit gjennomført møte.

– Jeg skulle helst sett at jeg fikk tilbringe helga på Youngstorget med gode partikamerater fra hele landet. Men når alt kommer til alt, så syns jeg vi landa på et veldig godt resultat. Det var utelukkende stas, med gode diskusjoner og et godt program som jeg gleder meg til å gå til valg på, sier Nybrodahl.

Ett av de viktigste punktene på Arbeiderpartiet sitt valgprogram er å avskaffe abortnemda. Ap ønsker ikke å kalle det selvbestemt abort, men man skal få bort nemda og heller innføre rådgivning.

– Det er et historisk gjennomslag for AUF at Arbeiderpartiet går inn for å utvide retten til selvbestemt abort frem til uke 18, og avskaffe nemdene. Det er en sak vi i AUF har kjempa for i mange år, og endelig har vi fått gjennomslag for det. Det viktigste for min del er at jeg er stolt av å være en del av et parti som ønsker å stå på lag med norske kvinner, sier hun.

Akkurat nå ligger det an til at Senterpartiet og Arbeiderpartiet kan komme i regjeringsposisjon etter valget i høst, og Nybrodahl er klar på at vedtaket fra helgas landsmøte er så tydelig at de ikke vil fire på kravene, om de havner i et samarbeid med Senterpartiet.

Sunn diskusjon

Et annet viktig punkt fra helgas landsmøte var rusreformen, og Nybrodahl forteller om stor uenighet innad i partiet på akkurat dette punktet.

– Det blir en rusreform, og den diskusjonen vi har hatt i partiet gjennom helga har vært utelukkende sunn, sier Nybrodahl.

En tredjedel av Arbeiderpartiets stemte for rusreformen under helgas møte, og Nybrodahl er tydelig på at AUF vil fortsette å jobbe hardt med dette frem mot neste års landsmøte.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...