Nea Radio

Endrer sosialsatsene i Malvik

Full pott fra første dag

Øker satsene: Kommunestyret i Malvik vedtok i går å støtte rådmannen Carl Jakob Midttuns innstilling om å yte 100 % av statens satser for sosialhjelp fra første dag. Foto: Anne Gundersen

Under kommunestyret i går ble det bestemt at vedtaket om å bare utbetale 80 % av statens satser de første tre månedene du mottar sosialhjelp oppheves.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Nå får du utbetalt 100 % av statens anbefalte satser for sosialhjelp fra første dag i Malvik. Det ble vedtatt på kommunestyremøtet mandag kveld.

I 2015 ble det bestemt at man skulle tilpasse seg omkringliggende kommuner når det gjaldt satser for sosialhjelp. Dermed vedtok Malvik kommune at de første tre månedene som sosialhjelpsmottaker, vil du bare motta 80 % av de statlige satsene. Nå er dette altså omgjort.

Saken fortsetter under lydfila:

Økning

– Vi er i en prekær situasjon og NAV opplever en eksplosiv økning i søknader, både om sosialhjelp og om dagpenger, sier rådmann i Malvik, Carl Jakob Midttun.

– Derfor fant vi det hensiktsmessig å gjøre denne endringen, for å kunne avhjelpe mennesker som nå befinner seg i en økonomisk krisesituasjon som følge av koronapandemien. Han forklarer at de ekstra 20 % utgjør en ikke uvesentlig sum.

– Til nå har vi utbetalt kr 5000 for en enslig person per måned. Nå er dette beløpet økt til 6200 fra første dag. Dette mener vi er et godt tilskudd til en trang økonomi.

Fortgang

Til tross for at NAV opplever en voldsom pågang, har man nå funnet løsninger som gjør at det går raskt å få penger inn på konto.

– Vi var lenge redde for at behandlingstiden ville bli så lang at det kunne ha ført til krise i folks privatøkonomi. Nå ser vi at NAV har funnet løsninger som gjør at behandlingstiden er drastisk redusert. Hvor lang tid det tar fra søknad er levert til man har pengene på konto, er usikkert.

– Men det er snakk om dager, ikke uker, slik det har vært tidligere, sier Midttun.

I Malvik kan du nå også søke om å få utsette innbetalingen av eiendomsskatt, uten å belastes med utsettelsesgebyr. Eiendomsskatten forfaller 20. april.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...