Nea Radio

Utredning om sjøørret:

Et negativt resultat må få konsekvenser for E6

Konsekvenser: Dersom utredningen av hvordan en utfylling i Hell-stranda viser at dette påvirker sjøørreten negativt, må dette få konsekvenser for om det skal bygges en firefelts motorvei inn mot Stjørdal eller ikke, mener vannområdekoordinator i Stjørdal, Bjørn leder i fiskeutvalget i Stjørdal jeger- og fiskeforening, Morten Welde og Morten Harper i Stjørdal SV. Foto: Anne Gundersen

– Dersom forundersøkelsen viser at utfyllingen ved Hell-stranda er skadelig for sjøørreten, så må det få konsekvenser for utbyggingen av E6, mener Morten Harper i Stjørdal SV.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Hvorvidt det skal bygges en firefelts motorvei gjennom Malvik og Stjørdal, er et tema som opptar mange. I Stjørdal vedtok kommunestyret nylig at en slik vei skal bygges, men på den betingelse at det gjøres en forundersøkelse som sier noe om hvorvidt en utfylling ved Hell-stranda får konsekvenser for sjøørreten.

Hør intervjuet her:

Morten Harper i Stjørdal SV mener at den den hardt tiltrengte verdiskapningen ikke holder som grunnlag for å gjennomføre byggingen uten å ha utredet situasjonen for fisken.

– Dersom forundersøkelsen viser at utfyllingen ved Hell-stranda er skadelig for sjøørreten, så må det få konsekvenser for utbyggingen. Laks og ørret har gitt næringsgrunnlag i Stjørdalselva i tusenvis av år. Vi mener at vi må se forholdene i elva i perspektivet av de neste 1000 år.

– Vi vet at utløpet av Stjørdalselva er en viktig og sårbar naturtype som både dyr og planter trenger, sier Bjørn Borge Skei vannområdekoordinator i kommunen.

– Dette er det gjort rede for i eget notat fra vannområdekoordinator til Stjørdal kommune. Med vedtaket i kommunestyret må Nye Veier fremskaffe god kunnskap gjennom forundersøkelser knyttet til om villaks og sjøørret utnytter arealer der det nå er planlagt utfylling og ny E6. Hvis undersøkelsene viser at områdene kan være viktige for villaks og sjøørret, skal alle praktisk gjennomførbare tiltak settes inn i utløpet av Stjørdalselva eller tidligere elveutløp for å snu negativ utvikling for vannmiljøet.

I Malvik ser det nå ut for at kommunestyret ikke vil vedta Nye Veiers planer om firefelts motorvei gjennom kommunen og dermed kan hele prosjektet stagnere.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...