Nea Radio

Smittesporing gir resultater

Et nytt smittetilfelle, men flere negative testsvar

Smittesporing gir resultater. Foto: Anne Gundersen

En hektisk helg går mot slutten, og arbeidet har gitt resultater.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.11.2020 kl 20:15

Iherdig innsats fra smittesporingsteamet, i samarbeide med en befolkning som har deltatt på 10-dagersdugnaden, har medført at vi mener å ha rimelig god kontroll. - Vi har totalt i dag 166 i karantene, står det i en statusrapport utsendt fra Stjørdal kommune.

- Vi har fått en positiv test i dag søndag som var forventet fra en som allerede er i
karantene, står det i rapporten.

Fra Lånke skole er det ingen tegn til smitte. Alle har testet negativt. Fra Halsen
ungdomsskole er det heller ingen tegn til smitte. Alle tester er negative.

I Taraxacum barnehage er to ansatte i hjemmeisolasjon og mange i karantene.

På rådhuset er 12 ansatte i karantene etter at en ansatt fikk påvist smitte før helga. Alle nærkontaktene har testet negativt.

I samarbeid med både Trondheim og Malvik kommune leter Stjørdal kommune målrettet etter mulige smittekilder, og melder folk i karantene.

Flere av de som har vært syke og isolert siden 30.10. begynner nå å få komme ut og i aktivitet igjen, men de fleste er fortsatt i et forløp med oppfølging fra fastlege og delvis Luftveispoliklinikken.

Stjørdal kommune har siden 30.10. fulgt opp 34 smittede.

- Smittekilde har i flere tilfeller vært vanskelig å finne, vi har ikke funnet sikker sammenheng mellom to forgreininger på Stjørdal, så jeg vurderer at vi har hatt minst to grupper smittede som har ukjente smittekilder, sier kommuneoverlegen Leif Edvard Muruvik Vonen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...