ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Politiet og kommunens representanter er på plass på Scandic Hell:

– Folk forteller om ting de aldri har opplevd før

Møter evakuerte: Ansvarlig for politiets evakueringstjeneste, Svein Erik Gjølmesli (t.h) og Kristian Rønning, tar imot de som nå må bo på Scandic Hell Hotel. Foto: Anne Gundersen

Det er flere generasjoner siden en flom av denne størrelsen rammet Stjørdal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Jeanette Selnes Ramsdal er en del av Stjørdal Kommunes kriseberedskap på Scandic Hell Hotel. Det er hit de evakuerte kommer, preget av uvisshet om hva som venter dem når de får komme hjem igjen.

– Vi tar i mot dem, sørger for at de får det de trenger og at de får svar på ting de lurer på.

Jeanette, som er sykepleier, forteller at det er første gangen hun er med på beredskap.

– Det er en fin erfaring å ha med seg, men selvsagt dramatisk for dem som rammes.

Beredskap:Anne Grete Nedal (t.v) og Jeanette Selnes Ramsdal er kommunens representanter på Scandic Hell Hotel. Foto: Anne Gundersen

Registerer og beroliger

Også politiet er på plass, og ansvarlig for politiets evakueringstjeneste, Svein Erik Gjølmesli, forteller at det er en spesiell opplevelse å nå ta i mot den ene etter den andre på evakueringshotellet.

– Folkene som kommer hit beretter om tilstander de ikke har opplevd før. Det er flere generasjoner siden noe slikt skjedde her.

Scandic Hell Hotel er et forhåndsbestemt sted for å huse evakuerte. Det er en del av kommunens beredskapsplan.

– Vår oppgave er å sørge for å ha rede på hvem som er her, hvor mange de er og å føre inn og ut av protokoll når de kommer eller eventuelt drar et annet sted.

Politiet skal også videreformidle oppdatert informasjon til de evakuerte.

– Det er naturkreftene som rår, og alle har forståelse for det. Men folk er naturligvis urolige for hus og hjem, selv om de er glade for at dette apparatet er på plass og at de får komme hit.

Politiet blir værende på hotellet på ubestemt tid.

– Det er en fortløpende vurdering. Men vi har ikke fått beskjed om når dette kan snu så vi er forberedt på å være her både i natt og utover dagen i morgen. Kanskje lengre, sier Svein Erik Gjølmesli.

Nøkkelord

ANNONSE