Annonse
Nea Radio

Bråket i Arbeiderpartiet

– Det er fortsatt tøft

Vanskelig: – Nå må vi samle laget og se framover, sier leder i Stjørdal Arbeiderparti, Ann-Inger Leirtrø. Foto: Anne Gundersen

– Den største fienden har vi i oss selv og vi må erkjenne at vi har en ukultur, sier leder for Stjørdal Arbeiderparti, Ann-Inger Leirtrø.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse
Annonse

– Jeg er fortsatt trist og lei meg over alt som har skjedd, men nå må vi ha fokus framover, sier Ann-Inger Leirtrø, leder i Stjørdal Arbeiderparti.

– Vi hadde hadde nominasjonsmøte tirsdag og der hadde vi en lang saksliste med blant annet fokus på nominasjoner foran stortingsvalget, partiprogram og den type ting. Der hadde vi også en runde på hvordan vi opplever det som nå skjer.

Personlig

Leirtrø forklarer at en splittelse i partiet gjør vondt fordi dette handler om mennesker en har kjent hele livet.

– Det er veldig vanskelig. Det er noen menneskelige perspektiver i dette som ikke burde ha kommet fram i media. Vi er alle mennesker og dette er tøft for alle.

Det blir til at saken opptar en hele døgnet, sier Leirtrø.

– Særlig i forhold til pressen. Det blir til at en blir oppringt hele døgnet og at en vurderer det en skal si, det en ikke skal si og om en har sagt noe en ikke burde. Det er virkelig tøft å stå i. Det går på helsa løs.

Ukultur

– Den største fienden har vi i oss selv og vi må erkjenne at vi har en ukultur. Vi har alle et ansvar for å snu dette ved å si fra når vi ser noe som er ugreit.

Hun er glad for at Ingvild Kjerkol er valgt til leder.

– Ingvild er tøff. Vi kan alle se litt opp til henne og måten hun takler dette på. Ingvild er absolutt den rette lederen for oss nå.

Selv ønsker Leirtrø å bidra til at alle skal føle seg sett.

– Jeg ønsker også å bidra til et større fokus på det vi faktisk skal jobbe med, nemlig sosialdemokrati og fellesskap.

Hør intervjuet med Ann-Inger Leirtrø i avspilleren under:

Nøkkelord