Nea Radio

To politibiler krasjet på E14:

Beslaglegger førerkortet til en av de involverte

Til høyre i bildet ser man den andre politibilen som har havnet utenfor veien. Foto: Sigurd Steinum / NRK

En av involverte politiansatte i trafikkulykken på E14 i juli har fått førerkortet beslagtlagt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Den 1. juli i år kolliderte to politibiler langs E14 like øst for Stjørdal. Operasjonssentralen informerte tidlig om at ulykken skjedde i forbindelse med en utrykning. En av politibiliene skal ha rullet rundi i forbindelse med ulykken.

Spesialenheten har siden ulykken jobbet med saken, og har nå konkludert med at det er grunnlag for å inndra førermortet til en av sjåførene.

Det var Bladet som omtalte saken først.

Brudd på veitrafikklovens paragraf 3

Leder for Spesialenheten i Midt-Norge og Nord-Norge, Halvor Hjelm-Hansen, sier til Bladet at har begynt og fått en god oversikt over hendelsesforløpet, og bekrefter nå nye opplysninger fra etterforskningen.

– På bakgrunn av opplysninger fra blant annet avhør av de involverte tjenestepersonene, er førerkortet til én av de tre beslaglagt. Informasjon som har kommet frem i etterforskingen gjør at vilkårene for førerkortbeslag er oppfylt. Det er ut fra en samlet vurdering skjellig grunn til mistanke om brudd på aktsomhetskravet i veitrafikklovens paragraf 3, sier Hjelm-Hansen til Bladet.

Det var lange køer på stedet hvor ulykken inntraff. Foto: Sigurd Steinum / NRK


Bladet får ikke opplyst hvem av de involverte det er som har fått førerkortet beslaglagt, men Hjelm-Hansen sier at de som var på utrykning skulle stoppe et annet kjøretøy. Oppdraget va basert på opplysninger om mistanke om brudd på bestemmelser i veitrafikkloven.
Etterforskninger pågår fortsatt hos Spesialenheten. Inndragelses av førerkortet gjelder inntil det fattes et nytt vedtak.

– Det betyr at det er skjellig grunn for at vedkommende har brutt loven, men det er viktig å presisere at dette ikke er en endelig avgjørelse. Vedkommende har ikke fått en endelig reaksjon, og vedtaket er ikke påtalemessig avgjort, sier Hjelm-Hansen til Trønder-Avisa.

Hjelm-Hansen sier videre til Trønder-Avisa at saken kan være påtalemessig avgjort om noen uker, kanskje tidlig høst.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...