Nea Radio

Nea Radio

Kapasiteten er på plass:

Åpner for massetesting for korona

Tester: Line Hansen (t.v) og Mari Mauseth Log er klare til å ta i mot deg i testlokalet i Hommelvik. Foto: Anne Gundersen

Nå åpner mange kommuner for massetesting for koronaviruset. – Ta kontakt med smittekoordinator i din kommune, sier Mari Mauseth Log som er smitterversnsykepleier i Malvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Flere kommuner åpner nå for massetesting for koronaviruset og målet er å kartlegge mørketall i forbindelse med at barnehager og skoler nå åpner.

– Heldigvis er vi nå i en slik situasjon at dette er mulig, sier Mari Mauseth Log, som er helsesykepleier i Malvik kommune. Det er hun som tar i mot deg når du kommer til testlokalet for å testes.

– Det eneste du skal gjøre er å kontakte koronatelefoenen eller fastlegen din i kommunen i forkant og dermed er du hjertelig velkommen hit til oss.

Fokus på barn

Mange av de som testes i dag er barn.

– Det er viktig for oss å formidle at dette ikke er skummelt og vondt, sier Mari.

– Derfor forbereder vi barna på det som skal skje, ved å blant annet sende foreldrene en video fra NRK Super som viser barna hvordan dette foregår.

Saken fortsetter under lydfila:

Fort gjort

Og det kan virke litt skummelt, selv for voksne. Line Hansen står klar i fullt smittevernsutstyr for å foreta testen ved hjelp av noe som mest ligner på en lang q-tips.

– Sett deg ned, sier Line bak både munnbind og visir. Og dermed skal Q-tipsen både langt ned i halsen og langt opp i nesa. Det er ubehagelig, men det er fort gjort.

– Vi må sikre oss å få med så mye materiale som mulig forklarer Line.

– Det er lov å syntes det er ekkelt og det er helt greit at det kommer et par tårer. Det skjer ikke fordi det er vondt, men fordi vi pirker borti noen punkter som gjør at dette kan skje av ren refleks.

Når får du svar?

Det varierer litt hvor lang tid det tar før man får svar på prøven.

– Nå analyseres prøver døgnet rundt på St. Olavs Hospital. Dersom du tester positivt så får du svar rimelig raskt, slik at vi kan gå i gang med smittesporing og andre tiltak, forklarer Line.

– Dersom du ikke er smittet går det litt lengre tid og kan da ta et par dager. Men svar får du uansett.

Og om du syntes Line ser litt skummel ut i verneutstyret sitt, så kan vi betrygge deg med at det henger et stort bilde av hvordan hun egentlig ser ut i lokalet.

Og ja, Nea Radios utskremte lot seg teste og det gikk helt greit!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...