Nea Radio

Vedtak i kommunestyret torsdag:

8. mars og Pride blir flaggdager i Malvik

På tide: Hanne Fredrikke Leistad (SP) og Kristin Nybrodahl (AP) er svært fornøyde med vedtaket om at 8. mars og Pride nå blir flaggdager i Malvik kommune. Foto: Anne Gundersen

Etter en interpellasjon fra Kristin Nybrodahl (AP) ble det vedtatt at kvinnedagen blir flaggdag. Ordfører Trond Hoseth kvitterte med å foreslå at også Pride-markeringen gjøres til en dag hvor flagget heises i kommunen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.02.2020 kl 19:46

I går kveld vedtok kommunestyret i Malvik at 8. mars skal være flaggdag i Malvik. Dette kom etter en interpellasjon fra Kristin Nybrodahl (AP), som begrunnet spørsmålet til ordføreren med at kvinner fremdeles ikke har like rettigheter i Norge.

– Vi har en vei å gå når det gjelder likelønn og ikke minst når det kommer til vold i nære relasjoner. Derfor bør vi markere kvinnedagen ved å heise flagget.

Saken fortsetter under lydfila:

La til Pride

Ordfører Trond Hoseth støttet Nybrodahls forslag.

– Det at vi fortsatt ikke er likestilt etter over 100 års kamp er ikke noe vi kan være stolt av, men vi kan være stolt av at vi har et demokrati der vi kan markere at det ikke er greit at vi har forskjeller på grunn av kjønn. Derfor støtter jeg interpellantens forslag, sa Hoseth fra talerstolen. I tillegg foreslo han at kommunen skulle gå til innkjøp av to regnbueflagg som skal heises når Pride markeres i Trondheim.

Unødvendig

Høyres Anders Frost var uenig i at kvinnedagen skulle bli flaggdag.

– Man hadde nok kanskje bruk for en slik markering da dette ble innført. Siden den gang har 8. mars utviklet seg forskjellig rundt omkring i verden. I Russland, for eksempel, så benytter man anledningen til å hylle kvinnen med blomster og kake. Da skal kvinnen slippe å jobbe. Her hjemme er det en aktivist-dag, men slik er det ikke over alt. Jeg syntes ikke det er noen grunn til at 8. mars skal være flaggdag, sa Frost.

Reagerte

Hanne Fredrikke Leistad (SP) var en av mange som reagerte på uttalelsene fra Frost.

– Det er helt absurd å sammenligne kvinnedagen i Norge med kvinnedagen i Russland, tordnet hun fra talerstolen.

– Jeg vil ikke hylles, jeg vil ha respekt og ikke vurderes etter hva jeg har mellom beina.

Kristin Nybrodahl var svært fornøyd med kommunestyrets vedtak.

– Det at vi også nå får Pride som flaggdag er helt supert og skulle bare mangle. Da kan du si at vi har fått gjennom to AUF-saker i ett og som Rakel Trondal (SV) sa fra talerstolen, så betyr det at vi slipper dette temaet i en interpellasjon når den tid kommer.

Antall dager

Høyres Anders Frost sier i en tekstmelding til Nea Radio at grunnen til at Høyre stemte mot flagging 8. mars ikke handler om å være uenig om likestilling mellom kjønnene, men om antall flaggdager.

– Det er andre dager vi heller ikke flagger, som det kanskje det kunne være større grunn til å flagge på, for eksempel FN dagen. Saken gjaldt flaggdag, og ikke for eller imot kvinnedagen eller likestilling.

Forslaget om å flagge 8. mars ble vedtatt mot Høyre og FrPs stemmer.

Fire av fem representanter fra Høyre stemte for flagging under Pride. Frost stemte imot.

Torsdag skal det samme spørsmålet opp i kommunestyret i Stjørdal.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...