Nea Radio

Nea Radio

Sterk støttekonsert for Gaza

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ungdommer i Selbu samlet godt over 100 frammøtte da de inviterte til støttekonsert for ofrene i Gaza på bankplassen i Selbu fredag kveld.

- Med denne konserten ønsker vi å vise vår solidaritet med ofrene og gi et bidrag til de skadde på Gaza. Pengene vi samler inn vil gå til proteseverkstedet på Gaza, sa Marit Finnland Trøite, en av initiativtakerne til støttekonserten.

Konserten åpnet med Kari Cecile Aftrets vakre tolkning av "Stay on these roads", akkompagnert av Andreas Nergård på piano.

Deretter leste Venche Aarethun, en av to norske palestinske æresborgere, en nyskrevet appell fra lege Mads Gilbert, som jobber på ett av sykehusene i Gaza.

Venche har også hjulpet Marthe Valle med teksten på artistens nye melodi "Mamma", og Marthe - på ferie i Nord-Norge - hilste til de frammøtte i Selbu via telefon. Deretter ble den nye melodien hennes med den sterke teksten presentert for et lyttende publikum på bankplassen i Selbu.

Beate Slind Grøtte og Anne Berit Ødegård Larsen holdt støtteappeller fra Selbu Røde Kors, varaordfører Per Røsseth ba folk i Selbu innstendig om å bry seg, Inger Granby roste ungdommenes sterke initiativ og fortalte om Gazavotten som fortsatt sikrer støtte til proteseverkstedet, mens Ole Morten Øwre Storhaug framførte dikt av Halldis Moren Vesaas.

Ellers imponerte Jenny Olderø og Vegard Lien Bjerkan med "Colors of the wind", Jan Gunnar Uthus sang Evert Taubes "Änglamark" akkompagnert av Brynjar Dahlø på trekkspill, Kari Cecilie Aftret sang "Sjå på blomane", med norsk tekst av Bjarne Aftret, akkompagnert av Vegard Lien Bjerkan.

Stine Furan sang egenkomponerte låter, det gjorde også "lillebror" Esten -  sammen og hver for seg. Esten Furan hadde også med bandet sitt "Stokmovegen 47", med Marko Tomas, Adrian Vaksdal og Magnus Forbord.

Kronerullinga fortsetter i Nea Radio og Selbyggen, der både bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner nå betaler inn store og små beløp til aksjonens konto i Selbu Sparebank 4285.15.77275.

Over 12000 kroner ble samla inn i løpet av konserten - i tillegg til kronerulling og salg av Gaza-votter.

Foto: Stian Elverum

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...