Annonse
Nea Radio

Sterk støttekonsert for Gaza

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Ungdommer i Selbu samlet godt over 100 frammøtte da de inviterte til støttekonsert for ofrene i Gaza på bankplassen i Selbu fredag kveld.

- Med denne konserten ønsker vi å vise vår solidaritet med ofrene og gi et bidrag til de skadde på Gaza. Pengene vi samler inn vil gå til proteseverkstedet på Gaza, sa Marit Finnland Trøite, en av initiativtakerne til støttekonserten.

Konserten åpnet med Kari Cecile Aftrets vakre tolkning av "Stay on these roads", akkompagnert av Andreas Nergård på piano.

Deretter leste Venche Aarethun, en av to norske palestinske æresborgere, en nyskrevet appell fra lege Mads Gilbert, som jobber på ett av sykehusene i Gaza.

Venche har også hjulpet Marthe Valle med teksten på artistens nye melodi "Mamma", og Marthe - på ferie i Nord-Norge - hilste til de frammøtte i Selbu via telefon. Deretter ble den nye melodien hennes med den sterke teksten presentert for et lyttende publikum på bankplassen i Selbu.

Beate Slind Grøtte og Anne Berit Ødegård Larsen holdt støtteappeller fra Selbu Røde Kors, varaordfører Per Røsseth ba folk i Selbu innstendig om å bry seg, Inger Granby roste ungdommenes sterke initiativ og fortalte om Gazavotten som fortsatt sikrer støtte til proteseverkstedet, mens Ole Morten Øwre Storhaug framførte dikt av Halldis Moren Vesaas.

Ellers imponerte Jenny Olderø og Vegard Lien Bjerkan med "Colors of the wind", Jan Gunnar Uthus sang Evert Taubes "Änglamark" akkompagnert av Brynjar Dahlø på trekkspill, Kari Cecilie Aftret sang "Sjå på blomane", med norsk tekst av Bjarne Aftret, akkompagnert av Vegard Lien Bjerkan.

Stine Furan sang egenkomponerte låter, det gjorde også "lillebror" Esten -  sammen og hver for seg. Esten Furan hadde også med bandet sitt "Stokmovegen 47", med Marko Tomas, Adrian Vaksdal og Magnus Forbord.

Kronerullinga fortsetter i Nea Radio og Selbyggen, der både bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner nå betaler inn store og små beløp til aksjonens konto i Selbu Sparebank 4285.15.77275.

Over 12000 kroner ble samla inn i løpet av konserten - i tillegg til kronerulling og salg av Gaza-votter.

Foto: Stian Elverum

Nøkkelord

Annonse