ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Nea Radio

Helland legger opp:

Exit for RBK-legende

Pål André Helland gir seg som fotballspiller, og kampen mot Ham-Kam blir stående som karrierens siste. Foto: Henrik Einangshaug/arkiv.

Fotballspiller Pål André Helland har bestemt seg for å legge opp. Det forteller han til Adresseavisen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2022 kl 12:14

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

– Nå har jeg porsjonert depresjonen litt hver dag den siste tiden, så det går greit å snakke om at jeg legger opp. Jeg tror det er riktig, selv om det er blytungt, sier Pål-André Helland til Adressa.

32-åringen har nettopp informert lagkompisene om at fotballkarrieren er over. Den endelige beslutningen tok han for et par uker siden.

Selv om nyheten neppe kommer som et sjokk på mange, er det likevel svært få som har visst om det.

– Da jeg hadde bestemt meg, informerte jeg fruen, Gjermund (Åsen), trener Geir Bakke og sportssjef Simon Mesfin. Pappa er lekk som ei sil, så han har jeg ikke turt å si det til, forteller Helland i intervjuet med Adressa.

Kunne fortsatt

Helland sier at han har fått signaler på at han kunne fått fortsette i LSK. Men at han har en kropp som ikke tåler å være på det nivået han trenger for å prestere.

– Jeg har en kneskade, og får en reaksjon hver gang jeg gir full gass. Og så ender det med en strekk. For hver gang bruker jeg lengre og lengre tid på å komme tilbake på et minimumskrav for å prestere, legger han til.

Dermed blir LSK – HamKam karrierens siste kamp på toppnivå.

– Det er selvsagt litt kjedelig å avslutte med en kamp som ikke betyr noe. Vi blir uansett nummer fire. Men det åpner kanskje for at jeg får regissere litt min egen avskjed. Det gir større muligheter for en litt sliten fotballkropp å få spille, og jeg håper jeg får starte i min siste match, sier han.

Uforløst potensiale

Med 39 mål på 155 seriekamper, fire seriegull, fire cupgull, to mesterfinaler og 12 kamper i Europa League er Helland en av dette årtusenets viktigste RBK-spillere.

– Det å vinne titler og spille i Europa for Rosenborg er det som betydde mest i karrieren min. Det var så viktig for venner, familie og naboer – hele distriktet, forteller han til Adressa.

Helland sier at han som trønder kjente litt ekstra på den stoltheten.

– Det var utrolig stort, og jeg sitter igjen med at jeg fikk oppleve mye. Jeg møtte gode folk på veien og har fått gode venner for resten av livet.

Helland sier at har det vært altfor mange skader, men at det er en del av prisen man må betale.

– Selv om det har vært mye frustrasjon knyttet til skadene, og mange tanker om hvor god man kunne blitt. Om 20–30 år skal jeg fortelle barnebarna at jeg kunne blitt verdens beste, sier han til Adressa.

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.