Nea Radio

Sør-Trøndelag Røde Kors sender hjelpemannskap til Sverige

Verdier for 900 millioner har så langt gått opp i røk i brannene i Sverige. Foto: Marit Manfredsdotter

Svensk Røde Kors har bedt Røde Kors i Norge om hjelp i arbeidet med skogbrannene i landet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

En gruppe fra Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark reiste onsdag kveld til Mora i Dalarna for å bistå som sanitetsvakter. Fredag reiser en gruppe fra Røde Kors Hjelpekorps sør i Trøndelag til området for ytterligere bistand.

– Vi skal bidra med førstehjelp og sanitetsposter i brannområdet. Det er primært snakk om førstehjelp på brannmannskap som kan ha behov for dette, sier operativ leder i Sør-Trøndelag Røde Kors, Guro Kjellmark, i ei pressemelding.

– Det kan innebære blant annet å lindre brannskader, motvirke heteslag og hjelpe til med å ivareta brannmannskapene på stedet.

20 frivillige klare for å bidra

Rundt 20 frivillige fra hjelpekorpsene sør i Trøndelag er nå tilgjengelige for å bidra i Sverige. I første omgang reiser 13 frivillige fra Røde Kors Hjelpekorps i Trondheim, Oppdal, Melhus og Agdenes til brannområdet på fredag.

Kjellmark sier at flere frivillige i Trøndelag har ytret et ønske om å hjelpe til i Sverige.

– Det skulle bare mangle at vi stiller opp i en slik kritisk situasjon. Med tanke på den tørken og skogbrannfaren vi opplever også her i Norge, så må vi stille opp for hverandre, sier Kjellmark og fortsetter:

– Det er høye temperaturer og lange arbeidsdager i forbindelse med slukningsarbeidet, og det står stor respekt for både brannmannskapene og de frivillige som arbeider med å slukke brannene i Sverige. Vi ønsker derfor å kunne bidra med vår kompetanse gjennom å hjelpe til med å ivareta disse menneskene.

Skogbrannene i Sverige har nå pågått i to uker. Det er rundt 30 skogbranner for øyeblikket, og flere av dem lar seg ikke slukke på nåværende tidspunkt.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...