Nea Radio

Verdens vakreste sjøreise?

FJELLGUIDEN TYDAL: Lars Østby Nilsen Foto: Andreas Reitan

Hurtigruten langs Lofoten? Prøv heller Essand 4 på Essand og Nesjøen!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er Fjellguiden Tydal AS som nå for andre sommeren på rad tilbyr båtskyss på Essand og Nesjøen.

Hovedruta går mellom Storerikvollen og Nedalshytta, men det er mulighet for å få skyss også til og fra andre steder i området.

- Vi henter deg, eller setter deg i land andre steder rundt sjøen om du ønsker det, sier Lars Østby Nilsen, som sammen med far Ketil Nilsen har etablert firmaet Fjellguiden Tydal.

- Mange benytter seg også av tilbudet om sekk-transport, for å kunne gå lett mellom Trondhjems Turistforenings to hytter på hver sin ende av det 66 kvadratkilometer store vannbassenget, sier Lars.

Nøsteråa

Fjellguiden har etablert base ved Nøsteråa, eller skal vi heller kalle det en leir? Her ligger båten Essand 4 (som forøvrig snart skal skiftes ut med en enda større), her er det utleiebåter, med eller uten motor, og har kan du også leie kano.

Men her kan du også bo, i moderne og bekvemme gammer, alle selvsagt med vedovn og med tilgang til trivelige leirplasser.

DRØM: - Dette har vært en drøm i mange år, sier Ketil Nilsen. Foto: Andreas Reitan

- Vi leier ut gammer til folk som vil bo tett på naturen, men vi tilbyr også komplette pakker for firma, selskaper eller vennegjenger som ønsker noe ekstra. Et stort serveringstelt gjør det mulig å ta imot store grupper, sier Ketil Nilsen.

- Å komme hit er balsam for sjelen, sier Tom Arnøy om dette vakre området. Arnøy kaller seg dreng og forteller at gammelivet er populært for hele familien. - Vi feiret nyttårsaften her og bruker området mye både sommer og vinter, sier Arnøy.

BALSAM: - Balsam for sjelen, sier "drengen" Tom Arnøy. Foto: Andreas Reitan

Året rundt

Fjellguiden Tydal tilbyr aktiviteter året rundt.

Her kan du oppleve Sylan og fjella rundt på guidede fjellturer sommer og vinter, Fjellguiden har også vintercamp med hytteutleie ved Nesjø Båtutleie, de tilbyr isfisketurer, transport med snøscooterbuss og selger nydelig røye og ørret fra Essand.

DRØM: - Men uten Janniken og ungene har jeg ikke greid det, sier skipper Lars. Foto: Andreas Reitan

Hør mer om Fjellguiden Tydal AS her:

Hør intervju med Ketil Nilsen og Lars Østby Nilsen her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...