Nea Radio

Ordfører svarer på interpellasjon:

Vedr. etablering av parkering for pendlere i Selbu

Foto: Ola Bjerken

Gunnar Olav Balstad (AP) stilte spørsmål vedrørende parkeringsbehovet for pendlere i Selbu under sist kommunestyremøte.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2020 kl 10:08

Her er essensen i interpellasjonen

Det er bred politisk enighet lokalt om viktigheten av å ha et tilfredsstillende kollektivtilbud for reisende inn og ut av bygda. Det kan være ulike oppfatninger om hva som er bra nok, men det tilbudet vi har i dag har ikke kommet uten mange små og større kamper med fylkeskommunen i forbindelse med anbudsrunder for kollektivtransporten. Nå sist husker vel de fleste hvor krevende det opplevdes å få gjennomslag for fortsatt direktebusser mellom Selbu og Trondheim/St. Olavs Hospital

Problemet som oppstår er at det ikke lenger er mulighet til å sette fra seg biler på Tømra. Det finnes heller ingen andre alternativer i umiddelbar nærhet – verken på privat eller offentlig grunn. Hvorvidt mangel på tilgjengelig parkering oppleves like besværlig i Innbygda og på Nesta/Marienborg, kan vel heller ikke utelukkes, uten at jeg har god nok kunnskap om situasjonen disse to stedene.

Mitt spørsmål til ordføreren blir derfor som følger:

Hva kan Selbu kommune gjøre for å ivareta de reisendes behov for parkering på Tømra, i Innbygda og på Marienborg/Nesta?

Odføreren svarer

For Innbygda og Mebond har vi ikke fått tilbakemeldinger at det er parkeringsproblemer for pendlerne og vi ser således ikke at det her er behov for nye tiltak.

For Tømra må det imidlertid tilrettelegges for ny pendlerparkering, og det er allerede gjort avtale med Sifa AS om at midlertidig parkering kan gjøres på bedriftens parkering opp mot FV 705.

Ei permanent parkering kan legges i området mellom gammel idrettsplass og 705 der kommunen allerede er eier av området. Dette området har en størrelse på ca. 15x60 meter som gir 12 - 15 parkeringsplasser. Her må det gjennomføres en planprosess og en investeringsbeslutning, men ordfører ser dette som et godt egnet område til formålet og vil således anbefale at det påstartes et løp for å se om dette er mulig å realisere.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...