Nea Radio

Nea Radio

Vigilo:

Varslingsfeil fra skole i Selbu

VIGILO: - Denne gang var den en menneskelig svikt, sier oppvekstsjef Geir Håvard Mebust i Selbu kommune. Foto: Andreas Reitan

I Bergen valgte skolebyråden å gå. Det skjer ikke i Selbu. Men, sier oppvekstsjef Geir Håvard Mebust, - vi tar saken på alvor.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det var fredag det skjedde, det som ikke skulle skje:

En lærer ved en av skolene i Selbu skulle sende ei melding til et foreldrepar, og bare til ett. Etter det oppvekstsjefen kaller "menneskelig feil", gikk likevel meldinga ut til samtlige foreldre på dette klassetrinnet.

- Svært beklagelig, sier oppvekstsjef Geir Håvard Mebust i Selbu kommune, men dette skyldes ikke feil med Vigilo-appen, som også vi i Selbu bruker for kommunikasjon mellom skole og heim. Denne gang var det en beklagelig menneskelig feil.

For seint

Læreren oppdaget det med det samme det var gjort, men da var det for seint. Meldinga hadde gått ut til mange flere enn til den som var tenkt å være mottaker.

Skolen har vært i kontakt med alle foreldrene på klassetrinnet og har også hatt møte med foresatte det i utgangspunktet skulle gjelde.

- Vi har også varslet Datatilsynet, sendt inn avviksmelding, og vi har varslet IT-seksjonen i Værnesregionen, sier Mebust.

Ingen skolebyråd må gå

I Bergen fikk "Vigilo-skandalen", som den ble kalt, politiske konsekvenser. Opposisjonen reiste mistillit mot byrådet, og det endte med at skolebyråd Linn Kristin Engø (Ap) trakk seg. I Selbu beklager oppvekstsjefen hendelsen, men anser saken som avklart.

- Ja, vi har gjort det som kan gjøres nå når feilen faktisk er begått. Alle foreldrene på trinnet har tatt dette fint, og jeg håper vi alle har lært. Læreren som var uheldig er selvsagt svært lei seg, sier oppvekstsjef Geir Håvard Mebust til Nea Radio.

Oppvekstsjef Geir Håvard Mebust forklarer hva som skjedde.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...