Nea Radio

Stugudal:

Væktarstua stenger dørene

OPPBUD: Væktarstua AS melder oppbud. - En trist dag, sier Helge Kvithammer. Foto: Andreas Reitan

Væktarstua Hotell AS har meldt oppbud, og både kafé, restaurant og hotell stenger dørene. - Vi er både fysisk og mentalt utslitt, sier styreleder Helge Kvithammer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er sliten og oppgitt Helge Kvithammer vi møter på Væktarstua denne gang.
Han og familien har bestemt seg for å kaste inn håndkleet. Motbakkene har vært mange, bratte og lange.

- Vi startet fjoråret knallhardt med opplånt kapital og heldigvis stor ordrereserve. Så kom smellen med pandemien i mars, og håpet om et godt år ble erstattet av nedstenging i påska og flere restriksjoner i tida som fulgte. Vi tapte over to millioner i omsetning, forteller Helge Kvithammer.

- Vi måtte på nytt låne inn private midler på nyåret for å kunne drive videre og har hatt en tøff økonomisk periode fram til nå. Også denne påska fikk vi strenge restriksjoner, blant annet fikk vi ikke servere alkohol. Vanligvis utgjør ti dager i påska over ti prosent av årsomsetninga på Væktarstua, nå fikk vi bare 25 prosent av ei normalomsetning.

VÆKTARSTUA: Her skulle det klargjøres for viltaften og julebord. Slik ble det ikke. Foto: Andreas Reitan

Koronastøtte?

- Nei, verken stat eller kommune har bidratt nok til at situasjonen kunne blitt annerledes. Støtten utgjør ikke mer enn 30 prosent av det vi ble lovet av faste utgifter. Begge de to siste somrene har vært gode og har vært med på å dekke opp tapet fra første halvår, men skapte ingen buffer for høsten. Mangelen på arbeidskraft i de travleste periodene har også påvirket beslutninga vår, sier Kvithammer.

- Ikke mulig å fortsette

- Familien har stått på 24/7, og vi er både fysisk og mentalt utslitt. Dette kunne ikke fortsette. Vi kunne sikkert gjort ting bedre, men det kan vi ikke gjøre noe med nå. Svært mange andre drivere i samme bransje har lagt ned i den svært vanskelige perioden. Nå håper vi at nye drivere kan melde seg, drivere med guts for å drive Væktarstua videre. Hotellet er viktig for oss i familien, og det er ikke minst svært viktig for Tydal, sier Helge Kvithammer.

- Stor aktivitet i sommer sammen med knallhard jobbing gjør at svært få taper økonomisk på oppbudet vårt. Det er familien som taper desidert mest, både økonomisk og ikke minst personlig, sier Helge Kvithammer.

Sylene Eiendom

Sylene Eiendom AS ved Helge Kvithammer er fortsatt eier av hotellet og eiendommen. Dette selskapet vil disponere og leie ut eiendommen. Den store endringa nå er at både hotell, kafè og restaurant vil være stengt.
- Hotellrommene som er solgt vil heller ikke bli berørt, bortsett fra at det ikke vil være mulig å kjøpe seg en pizza i Café Martine, sier Helge Kvithammer.

Hør intervju med styreleder Helge Kvithammer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...