ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Selbu ut av samarbeid om barnevern og PPT:

- Tror ikke vedtaket ivaretar Selbus barn, unge og familier

Bekymret: Eline Stene i Senterpartiet. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Eline Stene i Senterpartiet stiller seg kritisk til vedtaket som ble gjort i kommunestyremøtet mandag 1. november.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Der ble det nemlig fattet vedtak om at Selbu fra 2024 trekker seg ut av samarbeidet med barnevern og PPT-tjenesten i Værnesregionen for å etablere tjenesten på egenhånd innad i kommunen.

- Grunnen til at jeg mener det er at man trenger sterke, gode fagmiljø for å trygge også de som jobber i barnevernet. Det er ikke til å legge skjul på at sykefraværet i barnevernet har vært skyhøyt, det er ikke noe spesielt for Selbu eller Værnesregionen. Det som er spesielt med Værnesregionen er at vi har et barnevern som virkelig har tatt tak og gjort noe med det, sier Stene.

Stene mener det ikke er heldig hverken økonomisk eller med tanke på at Selbu er en svært liten plass.

- Det jeg frykter for kanskje aller mest er for barna og familier. Det er ganske en ganske sår ting å sitte i som familier, så jeg frykter at det kan bli veldig gjennomsiktig oppi her.

Synes avgjørelsen kom for fort

Saken rundt barnevern har lenge vært et diskusjonstema, men at avgjørelsen som falt på mandag kom akkurat da synes Stene er altfor fort.

- Jeg synes det standpunktet som ble tatt i går kom ekstremt fort. Jeg tror ikke det var mange som forventet at det skulle komme.

Risikerer å stå uten samarbeid allerede om ett år

I Værnesregionen er det en gjensidig avtale om oppsigelse på ett år. Vedtaket som ble gjort sier at Selbu skal tre ut av avtalen i 2024, men Stene er bekymret for at Stjørdal nå kan finne på å si opp Selbu før en god og ordentlig tjeneste en på plass i kommunen.

- Det er også en ting jeg er ganske bekymret for, at Stjørdal skal si oss opp før vi har en god og ordentlig tjeneste som innbyggerne fortjener på plass. Det skylder vi folket, når vi tar sånne politiske avgjørelser at vi også passer på dem oppi dette her.

Hør intervjuet med Eline Stene(Sp) her:

ANNONSE