Nea Radio

TrønderEnergi kjøper Selbu Energiverks nett- og kraftomsetningsvirksomhet

Generalforsamlinga i Selbu Energiverk AS (SEV) besluttet mandag kveld å overdra nett- og kraftomsetningsvirksomheten i SEV til TrønderEnergi. Samtlige ansatte får fortsette.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Generalforsamlinga i Selbu Energiverk AS (SEV) besluttet mandag kveld å overdra nett- og kraftomsetningsvirksomheten i SEV til TrønderEnergi. Samtlige ansatte i SEV som blir berørt av overdragelsen får fortsette i jobben. Kjøpesummen er ikke kjent, men begge parter gir uttrykk for at de er fornøyd.

Bildet: Per Otnes (SEV) og Bård Olav Uthus (TrønderEnergi)

Dermed er en lang og grundig behandling kommet til ende. Mandag kveld startet med et lukket kommunestyre, der de folkevalgte mot tre stemmer sa ja til SEV-styrets innstilling. Deretter gikk kommunestyret over til å bli generalforsamling det kommunalt heleide selskapet og vedtok salg av nett- og kraftomsetningsvirksomheten i SEV til TrønderEnergi, som overtar drifta av SEVs nett og kraftomsetning fra 1. januar 2017.

Kraftproduksjonen i SEV og datterselskapet Neanett AS inngår ikke i salget.

Prisen er ikke kjent, men ordfører Ole Morten Balstad (Ap) sier han er godt fornøyd både med den og med prosessen:

 

SEV har over tid vurdert organiseringen av virksomheten med bakgrunn i krav og utfordringer som energiforsyninga står overfor. Myndighetene har gjennom endra rammebetingelser klart gitt uttrykk for at en ønsker seg større og mer rasjonelle selskaper.

-Endringene i energiloven i mars i år ble den utløsende faktoren for å realitetsvurdere et salg av nettvirksomheten, sier styreleder i SEV, Jon Bakken. Han har også ledet forhandlingsutvalget og beskriver prosessen som krevende:

 

-Ved å samordne ressursene i våre østlige områder vil vi sikre en effektiv drift, fortsatt høy beredskap og god forsyningssikkerhet i Tydal, Selbu og Hommelvik. Vår nye Sone Øst med base i Selbu får ansvaret for strømnettet for 7300 kunder i Tydal, Selbu og Hommelvik , sier en godt fornøyd nettdirektør i TrønderEnergi, Bård Olav Uthus:

-Jeg mener overdragelsen av nett- og kraftomsetningsvirksomheten til TrønderEnergi på de betingelsene vi nå er enige om er den beste løsninga for både SEV, de ansatte, innbyggerne og næringslivet i Selbu, samt for eieren Selbu kommune, sier administrerende direktør i SEV, Per Otnes. Han innrømmer at det har vært en lang veg fram mot målet:

 

Samtlige 20 ansatte i SEV som blir berørt av overdragelsen får fortsette i jobben. Rune Langseth, ansatterepresentant i SEV-styret og medlem av forhandlingsutvalget, innrømmer at det til tider har vært både krevende og tøffe tak, men også han mener resultatet som er oppnådd er tilfredsstillende:

TrønderEnergi har en av landets laveste nettleier. En normalhusholdning i Selbu vil få en årlig nettleiebesparelse på rundt 3600 kroner. -For Selbu-samfunnet betyr den reduserte nettleia en samlet besparelse på mer enn 10 millioner kroner årlig, sier partene i en felles pressemelding.

TrønderEnergi kommer også til gå inn med 100.000 kroner årlig i tre år i sponsorstøtte til kultur og idrett rettet mot barn og unge i Selbu.

Sentrale personer i forhandlingene. Fra venstre: Jon Bakken, Rune Langseth, Bård Olav Uthus, Per Otnes og Ole Morten Balstad.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...