Annonse
Nea Radio

Ønsker dobling av industriområdet:

Ordføreren positiv til flere vindturbiner på Stokkfjellet

Olje og energiminister Terje Aasland hilser på varaordfører Tanja Fuglem og ordfører Ole Morten Balstad idet han ankommer Stokkfjellet vindmøllepark. Foto: Odd Arne Halaas

Nesten 1000 publikummere hadde tatt turen til åpen dag på Stokkfjellet Vindpark. Trønder Energi var godt forberedt og hadde alliert seg med parkeringsvakter og frivillige fra Øverbygda Idrettslag som serverte varmmat i timevis. Folk koste seg i solsteiken og alle som Nea Radio snakket med var positivt innstilt til vindparken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.08.2022 kl 17:27

Annonse
Annonse

Stokkfjellet fikk også besøk av Olje og energiminister Terje Aasland som startet omvisningen med å ikle seg verneutstyr og seler og bli med opp i toppen av en vindmølle. Det er en tur som tar 30 minutter opp og ned.

Nea Radio snakket i mellomtiden med ordfører Ole Morten Balstad i Selbu som er glad for at prosessen rundt vindparken var god fra start til mål.
Den opprinnelige konsesjonssøknaden var 42 vindmøller mot dagens 21, og ordfører Balstad er i utgangspunktet positiv til en ny konsesjonssøknad for Stokkfjellet.

220825 Intervju Ordfører Selbu Ole Morten Balstad
Om vindmølleparken på Stokkfjellet

Olje og energiminister Terje Aasland mener også at prosessen rundt Stokkfjellet har vært god og sier at en eventuell utvidelse må starte med en søknad fra kommune og utbygger.

220825 Olje og energiminister Terje Aasland Stokkfjellet vindpark
Olje og energiminister Terje Aasland snakker om Stokkfjellet Vindpark

Nøkkelord