Nea Radio

Kommunestyret i Tydal snur:

Beholder museet selv

Beholder museet: Tydal Kommune har snudd, og bestemte i kommunestyret torsdag at de beholder museet selv. Foto: Runar Kjøsen

I desember 2018 vedtok kommunestyret i Tydal å selge museet i bygda etter forslag fra daværende ordfører, Ole Bjarne Østby. Nå snur de, og dette med støtte fra varaordfører Østby.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2020 kl 12:25

Torsdag kveld var det kommunestyremøte med fysisk oppmøte igjen, for første gang etter at koronapandemien kom. Her skulle saken om Tydal Museum opp igjen.

Lite besøkt

Museumet i Tydal ligger like inntil Fv 705, og var sist åpent sommeren 2016. Da var det registrert 63 besøkende gjennom sesongen.

I etterkant av dette ble det i 2018 besluttet at museet skulle selges, dette etter forslag fra daværende ordfører Ole Bjarne Østby.

Etter at vedtaket ble gjort den gangen, ble det et stort engasjement rundt dette og gruppen Museets Venner ble dannet. Disse hadde en del møter med daværende ordfører Ole Bjarne Østby og administrasjonen i kommunen for å se på muligheten for videre drift av museet.

Dette engasjementet gjorde at nåværende ordfører Jens Arne Kvello nå ønsket å ta denne saken til behandling i kommunestyret.

Ikke helt god debatt

- Jeg syns ikke debatten var helt god i forhold til det intiativet en del personer i Tydal har gått inn med. Det var noen karaktrestikker jeg ikke likte i det, men det er mitt syn, sier Jens Arne Kvello.

Samtidig er han glad for at det er stort engasjement rundt dette.

Emilie Græsli (AP) mente at dette ikke var det rette tidspunktet å ta debatten på, med tanke på korona-pandemien, spesielt med tanke på lag og forreninger i bygda som sliter som følge av dette.

- Å sette dette opp mot saken om museet syns jeg ikke var helt greit. Alt lider nå, og akkurat dette er et positivt tiltak. Så den ser jeg ikke helt, sier Kvello i en kommentar om dette.

Forslaget fra Arbeiderpartiet ble lagt frem av Lars Græsli. De ønsket også at salget skulle stanses, og at et eventuelt salg skulle avvente til rapporten fra kontrollutvalget skulle behandles av kommunestyret.

Beholder museet

Da det til slutt ble klart for votering ble det det 11 mot 6 stemmer til fordel for innstillingen fra formannskapet. Dermed blir prosessen med salg av Tydal museum stoppet. Tydal kommune skal invitere Museets Venner til et møte, der målet er å finne løsninger for å gjøre museet klart for å holde det åpent sommeren 2020, som skissert i brev fra Museets venner av 1. mars 2020. Dette må selvfølgelig gjøres ut ifra de forutsetninger som de rådende forhold tillater.

Til høsten skal det framarbeides planer for videre drift av museet i nært samarbeid med Museets Venner.

Hør intervju med ordfører Jens Arne Kvello i avspilleren under

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...