Nea Radio

Ny ungdomsskole i Selbu får et større og moderne amfi:

Total kostnadsramme er 180 millioner kroner

Dette er den gamle ungdomsskolen i Selbu. 1. september starter byggingen av en ny! Foto: Andreas Reitan

Under mandagens kommunestyremøte i Selbu ble det vedtatt å bygge et nytt kulturamfi til den nye ungdomsskolen. Selve arbeidet starter 1. september.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.05.2020 kl 23:13

Til høsten starter byggingen av ny ungdomsskole i Selbu. - Hele området på Bellflata i Selbu blir totalt forandret og den 50 år gamle ungdomsskolen med tilhørende uteareal blir nå oppgradert kraftig, sier ordfører i Selbu Ole Morten Balstad.

Total kostnad for den nye ungdomsskolen er 180 millioner hvor 150 av disse blir belånt.

- Dette blir mer enn en skole, sier Balstad.

Bassenget får regulerbar dybde og blir 25 meter istedet for dagens 12 meters basseng. Aktivitetshall som er vesentlig større enn dagens gymsal, kunstis- og hockeybane på vinteren, kunstgressbane, sykkeløyper og skatepark som gir mye aktivitet utover selve skolen.

Amfiet blir på inntil 300 plasser og skal bygges i samråd med kulturlivet der de får påvirke utførelsen og hva som blir viktig.

- Kostnadsøkningen hentes inn på en mye rimeligere drift av skolen, slik at kommunens årlige utfigter ikke øker som en følge av et ekstra låneopptak. Det er forøvrig godt gjort av Åsmund Sjøberg å være misfornøyd med noe han har stemt for, sier Balstad.

Selve byggeprosessen vil foregå trinnvis og mens det fortsatt holdes drift i den gamle ungdomsskolen til ca ved årsskiftet 2021/2022. Da blir den nye skolen tatt i bruk mens den gamle rives. I 2023 blir hele det nye skoleanlegget åpnet.

Viktige stikkord for den nye skolen er:
- Vil romme 150 elever
- 25 meter svømmebasseng
- Det blir bygget et nytt amfi med plass til 300 personer
- Et stort og moderne, innholdsrikt uteareal

Hør mer i Nea Radio - og her i vår nettspiller:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...