Nea Radio

Stortingsrepresentant møtte formannskapet i Tydal

Foto: Andreas Reitan

Mandag var stortingsrepresentant fra Høyre, Liv Kari Eskeland sammen med Guro Angell Gimse og Elin Agdestein i Tydal for å møte formannskapet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2020 kl 11:51

- Hovedpunktene i møte var kraftverksbeskatning, det trusselbilde som kommer opp med jevne mellomrom, konsesjonskraft og grunnrenta. Det her er jo ting som har stor betydning for Tydal kommune. Vi vet jo at kraftinntekten i Tydal siden 2016 på eiendomsskattsiden har gått ned med 10,3 millioner, sier kommunedirektør Heidi Hornedal.

Hør intervjuet med Heidi Horndalen nederst i saken.

Konsesjonskraften er også truet. Tydal kommune har fått en bra pris for 2020, men kraftprisen er svart lave for tiden. Ser man på kraftprisene som var på fredag, så betyr det at det kan bli 4 millioner mindre i forhold til konsesjonskraften. Dette er som kjent noe som kan svinge utover høsten til kommunen får solgt kraften like før jul.

Kraftkommunen Tydal

- Det her ha vært et veldig interessant møte, hvor vi har fått hør hvor viktig kraftverkene har vært for Tydal og hvor viktig det er med forutsigbare rammevilkår, sier Guro Angell Gimse i næringskomiteen.

- En større rehabiliteringsprosess av kraftstasjonene er i gang, håpet er å øke kraftproduksjonen med 2 %, hva tror du dette har å si for samfunnet.

- Her er det to parallelle løp, det ene går på å renovere kraftverkene og se om du kan få større ytelse på generatorene som er der. Det kan man se for seg man kan øke med 2 %. Så har du den miljørevisjonen som er på disse vassdragene. Der kan du risikere at det må reduseres litt fordi du får minstevannføring og forhold som gjør at du kanskje ikke får like stor yteevne på kraftverkene så dette må balanseres, sier Liv Kari Eskeland i energi- og miljøkomiteen.

Utvikling av nytt næringsliv

- Vi har fått høre veldig mange spennende tanker som Tydal kommune har for å utvikle nytt næringsliv, med grunnlag i de vannkraftressursene de har. Nå har det vært snakk om datalagringssenter, samtidig så er de opptatt av annen infrastruktur. Jeg tror det er veldig viktig nå at fylkespolitikerne i Trøndelag ser at de må bidra med sitt, slik at man får bygd ut et skikkelig godt fibernett til Tydal. Det vil være avgjørende både for å få ungdom til å flytte til kommune og få nye bedriftsetableringer som kan skape bærekrafta Tydalsamfunnet trenger framover, sier Elin Agdestein i finanskomiteen

Høre hele intervjuet med Høyre-politikerne Guro Angell Gimse, Liv Kari Eskeland og Elin Agdestein her:

Fra venstre: Liv Kari Eskeland, Elin Agdestein og Guro Angell Gimse

Hør intervjuet med kommunedirektør Heidi Hordalen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...