Nea Radio

Storrusa i Selbusjøen gir resultater

145.12 kilo gjedde er tatt opp siden mai.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Storrusa i Selbusjøen gir også resultater. Tomas Nergård som har ansvaret for rusefisket sier til Nea Radio at resultatene er over all forventning. - Rusa skulle egentlig taes opp i juni når gjedda trekker på dypt vann, men fisken fortsetter å gå i rusa og da fortsetter vi med fisket all den tid det er så bra som det er nå, sier Nergård til Nea Radio. Ruseprosjektet er finansiert av Selbusjøen Grunneierlag.

Røya er tilbake for fullt

Det er også tatt mye rør i rusa og den holder overraskende god kvalitet. - Det som er gledelig er at den er full av mysis, og går hånd i hånd i stimer sammen med storgjedda, sier Nergård. Snittvekta på røya har vært på mellom 3 og 4 hekto. - Det er ingen tvil om at røya er tilbake for fullt i Selbusjøen, sier Tomas Nergård som avslutningsvis også røper at rusa også har tatt flere store ørreter på over 1.5 kilo. Disse lever fortsatt i beste velgående i Selbusjøen.

Storgjedda settes ut igjen

Nå er det tatt opp 145 kilo med gjedde fordelt på 40 fisker. Det gir en snittvekt på 3.6 kilo pr fisk. Gjennomsnittlengda er på mellom 80 og 90cm. Tre gjedder på over 1 meter er satt ut igjen, der den største målte 107cm. - Den største gjedda settes ut igjen da denne er med på å beskatte bestanden av små gjedde, sier Nergård.

Gjedda blir til gourmetmat

66.3 kilo gjedde er levert til Selbusjøen Hotel og Gjestegård og ender opp som både fiskekaker, panerte herligheter og fileter. - Gjedda er en flott matfisk og det er viktig at vi tar vare på denne ressursen, sier Tomas Nergård til Nea Radio.

 

 

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...