Nea Radio

Korona:

Urovekkende bedriftsundersøkelse

UROVEKKENDE, sier daglig leder i Næringsforeningen i Værnesregionen (NiV), Jon Uthus. Foto: Andreas Reitan

Næringsforenigen i Værnesregionen (NiV) har fått urovekkende tilbakemeldinger fra bedriftene i Værnesregionen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Alle vet vi at situasjonen er krevende for næringslivet vårt, og tilbakemeldingene fra bedriftsundersøkelsen er ikke overraskende, men allikevel urovekkende. Det sier daglig leder i NiV, Jon Uthus.

- Bedriftene svarer at situasjonen er krevende og at man frykter langvarige konsekvenser. Med 248 bedrifter som har svart på undersøkelsen gir dette er viktig og klart signal, sier Uthus.

Nøkkeltall Foto: Niv

Dette svarte bedriftene i Værnesregionen

I overkant av 25 prosent av bedriftene som responderte på undersøkelsen frykter en konkurs som følge av koronakrisen, dette tilsvarer over 60 bedrifter i vår region. En del bedrifter ønsker ikke å svare på dette spørsmålet, og noen påpeker at de frykter at dette kan bli en konsekvens dersom dette blir langvarig. Etter nærmere gjennomgang viser undersøkelsen at blant de som frykter konkurs er fra ulike bransjer, variert i størrelse og ligger i flere kommuner.

Bygg og anlegg, reiseliv, transport, handel, industri, tjenesteytende og andre bransjer er den største gruppen som frykter konkurs. Innen reiseliv ser vi at det er flere relativt store bedrifter som er redde for fremtiden. Det er både bedrifter med få ansatte og bedrifter med over 100 ansatte som frykter konkurs i Værnesregionen som følge av koronakrisen.

137 bedrifter har permittert ansatte eller kommer til å gjøre det. Dette tilsvarer over 50 prosent av de som respondert.
131 bedrifter melder at de har opplevd kanselleringer, noe som tilsvarer mer enn 65 av svarene. 34 virksomheter har stengt dørene, noe som tilsvarer 13 prosent.
195 bedrifter eller 80 prosent har måttet utsette eller kansellere aktiviteter.
35 prosent av bedrifter har hatt eller har ansatte i karantene. De aller fleste bedriftene oppgir å være fornøyd med informasjon og råd fra lokale myndigheter. Flesteparten av bedriftene mener også at nasjonale myndigheters krisepakke vil være til stor hjelp, men det er fortsatt urovekkende mange som mener at krisepakken ikke er til hjelp for deres bedrift. 19 prosent sier at krisepakken ikke vil være til hjelp for deres bedrift.

Frykter bedriften konkurs? Foto: NiV

Hva ønsker bedriftene fra NiV?

Mange av bedriftene har sendt inn ønsker om hvordan de vil at NiV skal bistå. Kort oppsummert handler tilbakemeldingene om å få relevant og nyttig informasjon. At NiV er tilgjengelig for rådgiving, at NiV snakker for Værnesregionen opp mot myndighetene lokalt og sentralt, og fremmer relevante saker. Små bedrifter innen reiseliv ønsker bistand til markedsføring, noen ønsker hjelp til søknader og informasjon om ulike støtteordninger. Juridisk bistand, økonomisk rådgiving, bidra til å dele bransjeerfaringer, opprettholde møteplasser, legge til rette for lokal handel og samtaler er noen av tilbakemeldingene som kom inn.

Hør intervju med daglig leder i NiV, Jon Uthus.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...