Nea Radio

Røde Kors:

«Interkommunalt samarbeid» om hjelpekorps

Frivillige fra Røde Kors Hjelpekorps blir ofte kalt ut på oppdrag når ulendt terreng eller uvær forhindrer ambulanse og redningshelikopter å nå fram. Det stilles derfor store krav til kompetanse hos de frivillige redningsmannskapene. Her fra et kurs i Stjørdal for Røde Kors Hjelpekorps i Midt-Norge, 2015. Foto: Marius Tvinnereim / Røde Kors

Selbu Røde Kors har nå søkt samarbeid med Stjørdal hjelpekorps for å være operative i hjelpearbeidet. Røde Kors Hjelpekorps bistår politiet med blant annet søk etter savnede, og andre nødetater ved kriser eller naturkatastrofer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Leder i Selbu Røde Kors, Kristina Hegge, forteller at det nå er Stjørdal Røde Kors som styrer den operative delen av arbeidet, selv om det er selbygger med. Det er viktig med lokalkunnskap og vi håper på flere aktive medlemmer fremover.

Å være frivillig i Røde Kors er, i følge Hegge, sosialt og lærerikt. I hjelpekorpset får du nødvendig opplæring via kurs, samt muligheten til å ta kurs på videregående nivå. For å være med i hjelpekorpset må du ha fylt 16 år.

Operativ leder i Stjørdal Røde Kors hjelpekorps, Arnfinn Grambo, kan fortelle at de trener gjennom hele året og utdanner folk både vår og høst, slik at de er godt forberedt.

Hvilke typer oppgaver er det dere blir tilkalt til?

Både søk og redning, og leteaksjoner etter folk som er borte, men det vi har mest av er hente-oppdrag, av folk som trenger bistand til å komme fram att.

Har dere noen gode råd til de som ferdes i fjellet nå i sommer?

Det må være å ikke satse på flaks, sjekke værmeldinga og å følge fjellvettreglene!

Se fjellvettreglene her:

https://inspirasjon.ut.no/fjellvett-sikkerhet/fjellvettreglene/100495

Se badevettregler her:

https://no.wikipedia.org/wiki/Badevettreglene

Se sjøvettregler her:

https://no.wikipedia.org/wiki/Sj%C3%B8vettreglene

Hør intervjuet med leder i Selbu Røde Kors, Kristina Hegge, her:

Hør intervjuet med operativ leder for hjelpekorpset i Stjørdal Røde Kors her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...