ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Enhetslederen i barnevernet i Værnesregionen:

- Mange opplever at det er godt å kunne møte opp i en annen kommune

Selbu trekker seg ut av det interkommunale samarbeidet

Foto: Illustrasjon

Etter at det ble kjent at Selbu trekker seg ut av det interkommunale samarbeidet har det kommet reaksjoner fra blant annet Senterpartiets Eline Stene om man vil klare å ivareta sårbare barn og unge godt nok, den bekymringen deler også enhetsleder i barnevernet i Værnesregionen, Anniken Lund.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Dette er jo en beslutning som kommunestyret har tatt og som vi selvfølgelig må forholde oss til, men jeg håper jo at det er den riktige avgjørelsen for barn og unge, særlig sårbare barn og unge i Selbu, sier Lund.

Sårbart på en liten plass

Lund trekker frem flere grunner til at det kan være vanskelig å drive barnevernstjeneste på en liten plass som Selbu.

- Det er nettopp det å kunne ha en såpass grundig grunnstamme på tjenesten, at man har det fagmiljøet som trengs. Det er mye utvikling, det er mye forskning, det er mye kompetanse som trengs i en barnevernstjeneste. Og så er det selvfølgelig sårbarheten ved fravær som jeg tenker kan bli ekstra utsatt i mindre kommuner.

Hun trekker også frem gjennomsiktigheten på små plasser som en sårbarhet.

- Jeg opplever at de familiene vi er i kontakt med i dag, som også bor i Selbu, mange av dem opplever at det er godt å kunne møte opp i en annen kommune. Det er jo ofte familier som står i vanskelige livssituasjoner.

Uansett nabokommuner

For Lund er det viktig å understreke at uansett om Selbu nå går ut av samarbeidet med Værnesregionen, så er ikke nødvendigvis samarbeidet over:

- Vi vil uansett være nabokommuner som skal samarbeide om en er del av et interkommunalt samarbeid eller ikke.

Hør intervjuet med Anniken Lund her:

ANNONSE