Nea Radio

Nea Radio

Sprengte postkasse i filler

Sprengt: Natt til nyttårsaften opplevde en huseier på Kuset i Selbuå få postkassen sprengt i filler av fyrverkeri. Det samme skjedde med en søppelkasse i Mebonden og en postkasse i Flora. Eieren vurderer å anmelde forholdet. Foto: Privat

En huseier våknet opp nyttårsaften til at postkassen på Kulset i Selbu var sprengt i filler. Det samme gjaldt en søppelkasse i Mebonden og en annen postkasse i Flora.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Jeg fikk en telefon fra en bekjent om morgenen nyttårsaften og vedkommende lurte på om jeg visste hvor postkassen min var, sier huseieren som velger å være anonym.

– Det trodde jeg jo at jeg visste, men der tok jeg sannelig feil. Hun fant nemlig postkassen fem meter fra stativet den opprinnelig hang på.

– Den var sprengt i fem biter, noe som viser hvilke krefter som har vært i sving. Tre meter fra stativet fant hun bakkebatteriet hun antar er årsaken til eksplosjonen.

Flere tilfeller

Kvinnen var ikke den eneste som fikk seg en ubehagelig overraskelse natt til nyttårsaften.

– Jeg sendte ut bilder av restene etter postkassen på Snapchat og da fikk jeg raskt høre om to tilfeller til. En søppelkasse er sprengt i Mebonden og i Flora har nok en postkasse gått samme skjebne i møte.

– Jeg syntes dette er fryktelig unødvendig og ikke minst farlig, mener hun.

– Det skal store krefter til for å sprenge en postkasse i filler. Jeg tenker på hvor lett dette kunne gått skikkelig galt, ikke minst for dem som har utført ugjerningen.

Vurderer anmeldelse

Kvinnen sier at hun vurderer å anmelde forholdet.

– Jeg avventer litt og forhører meg om det har vært enda flere hendelser og om andre har lyst å være med på å anmelde det som har skjedd. Hun ønsker å oppfordre dem som faller for fristelsen til å tenke over konsekvensene slike tilsynelatende uskyldige rampestreker kan ha.

– Det er ikke sikkert de er like heldige neste gang.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...