Nea Radio

Sentrumsplan for Hommelvik kan endres når som helst

Onsdag ble det kjent at Øyaveien Utbygging AS har kjøpt Bankbygget i Hommelvik og at selskapet planlegger å bygge boliger på tomta. De har imidlertid ikke tatt stilling til hvorvidt det skal settes av areal til næringsdrift i første etasje, noe sentrumsplan for Hommelvik spesifikt krever.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Onsdag ble det kjent at Øyavegen Utbygging AS har kjøpt Bankbygget i Hommelvik og at selskapet planlegger å bygge boliger på tomta. De har imidlertid ikke tatt stilling til hvorvidt det skal settes av areal til næringsdrift i første etasje, noe sentrumsplan for Hommelvik spesifikt krever.

 

Onsdag skrev Malvik-Bladet at Øyavegen Utbygging AS har kjøpt Bankbygget i Hommelvik sentrum. I første omgang skal bygget leies ut til næringsdrivende, før man i løpet av en toårsperiode planlegger å føre opp en boligblokk med til sammen 35 boenheter. Selskapet sier at de enda ikke har tatt stilling til hvorvidt det skal avsettes areal til næringsdrift i første etasje. Virksomhetsleder for areal og samfunnsutvikling i Malvik kommune, Frank Johansen, bekrefter at sentrumsplan for Hommelvik krever nettopp dette.

- I 2015 vedtok vi en sentrumsplan for Hommelvik som sier at alle bygg som vender mot fylkesvei 905, skal avsette areal til næringsvirksomhet i første etasje, samt at det også skal være muligheter for næring i andre etasje. Dette er gjort som et ledd i arbeidet med å sikre et levende og aktivt sentrum, sier Johansen. 

Kan endres

Johansen mener at dersom et slikt vedtak skal ha noe for seg, må man minst operere innenfor et 10-års perspektiv.

- For å stimulere til ny næring og også til kjøp av bolig, er det viktig at vi som kommune er forutsigbare. Det er imidlertid slik, at dersom en aktør søker om dispensasjon, kan dette innvilges ved politisk vedtak. På samme måte kan selve planen endres, dersom dette syntes hensiktsmessig for utviklingen, sier han.

Omdømme

Johansen mener at det er viktig for kommunens omdømme å fremstå som forutsigbar.

- En sentrumsplan er en avtale mellom alle involverte, både innbyggere, politikere og næringsaktører. Det er derfor viktig at bestemmelser som har med utvikling av Hommelvik sentrum å gjøre, er noe alle vet de kan forholde seg til framover.

Ikke del av debatten

Erik Schløsser-Møller i Øyavegen Utbygging AS, sier til Nea Radio at firmaet ikke er en del av debatten rundt sentrumsutviklingen i Hommelvik. - Vi ser ingen konflikt i spørsmålet om hvorvidt vi skal sette av areal til næringsvirksomhet i bygget vi planlegger å sette opp. Dette er en avgjørelse som vil bli tatt etter at vi har hatt en prosess med kommunen om dette, sier han.

På bildet: Virksomhetsleder areal og samfunnsplanlegging, Frank Johansen.

 

Hør hele intervjuet her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...