Nea Radio

Vakthold ved legekontoret:

Selbu Frivilligsentral sørger for godt smittevern

Heidi Aas er sykepleier ved Selbu legekontor og er svært takknemlig for hjelpa Selbu Frivilligsentral, her representert ved Kjell Tore Aftret bidrar med. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Ved mange legekontor og sykehus har det i sommer vært køsystem utendørs før man får komme inn.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2021 kl 13:36

Nå er det vinter, kaldt og det å få komme inn er nok svært betydningsfullt for det store flertall av pasienter og andre som har avtaler på helseinstitusjonene våre. I Selbu er det frivilligsentralen som har tatt plass som vakter.

– Noen har meldt seg frivillige til å passe på her. Så vi sikrer at de som kommer inn har avtale, og tar på munnbind og spriter hendene, sier Kjell Tore Aftret som har sin første vakt ved legekontoret når Nea Radio kommer innom.

Ordningen startet sist fredag, etter at frivilligsentralen fikk en henvendelse fra legekontoret om å stille opp som vakter. Aftret forteller at sju stykker har meldt seg til å sørge for at smitteverntiltakene følges opp noen uker fremover.

Må ha avtale

– Det er avgjørende for oss å få denne hjelpen fra frivillig sentralen, sier Heidi Aas ved legekontoret.

Dersom man ikke har en avtale med legekontoret så slippes de ikke inn forteller vakta fra frivilligsentralen.

– Da forteller de dem at de må gå ut og ringe legekontoret, forteller Kjell Tore Aftret.

Han mener at folk er i godt humør, og at de fleste har tilpasset seg den nye tilværelsen med spriting av hender og munnbind.

– Jeg har ikke opplevd noen negative reaksjoner. Folk er i godt humør, avslutter han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...