Nea Radio

Fylkesvei 705

Vil ha svar på hvorfor veien ble stengt så ofte sist vinter

Foto: Webcam Langsvola Statens Vegvesen

Ordførerne i Tydal og Røros med felles henvendelse til Trøndelag fylkeskommune.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2020 kl 11:02

– Fylkesveg 705 mellom Brekken og Stuggudal er normalt en flott kjøretur i vakker natur. På vinterstid kan det imidlertid bli skikkelig styggvær og umulig å holde veien åpen i kortere perioder. Det er vi som bor i regionen vant med og vi har forståelse for at det kan ta noe tid å få den brøytet og farbar igjen.

Slik starter Isak V Busch, ordfører i Røros kommune og Jens Arne Kvello, ordfører i Tydal kommune et brev til fylkesdirektør for samferdsel i Trøndelag, Erlend Solem og Hallgeir Grøntvedt, leder i hovedutvalg for veg.

Ordførerne ber om svar på hvorfor veien har vært stengt så ofte som den har vært denne vinteren og hva som gjøres for å unngå slike situasjoner i fremtida.

Siste nedstengingsperiode ble vinterens lengste. Veien ble stengt søndag 12. april klokken 15:30 og åpnet igjen lørdag 18. april kl. 15:15.

– Færre ble nok berørt av denne nedstengingen enn hva som hadde vært tilfelle i en normalsituasjon med ordinær reisevirksomhet, men en stenging av en fylkesvei i seks dager mener vi er i overkant lenge, heter det i brevet.

Fylkesveg 705 er en viktig vei for både arbeidspendlere i begge kommuner, skoleungdom i Tydal, og for beredskapen i Røros kommune da dette sammen med fylkesveg 30 er hovedfartsveiene til Trondheim. En rasutsatt fylkesveg 30 er også stengt flere ganger i året, og om begge veiene blir stengt samtidig er dette alvorlig.

– Vi ber om at dere kan bistå oss med å finne svar på hvorfor veien ble holdt stengt så lenge, og hva som eventuelt kan gjøres for å unngå så lange nedstengingsperioder i fremtiden.

Med vennlig hilsen
Isak V Busch, ordfører i Røros kommune Jens Arne Kvello, ordfører i Tydal kommune

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...