Nea Radio

Velkommen som gjest på naturens premisser

Foto: Marit S Berger

Med visjonen "Velkommen som gjest på naturens premisser " har nasjonalparkstyret for Skarvan og Roltdalen nasjonalpark og Sylan landskapsvernområde tatt strategiske valg for å ta vare på naturen samtidig som folk skal bli tatt godt imot i verneområdene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Besøksstrategien for Skarvan og Roltdalen nasjonalpark og Sylan landskapsvernområde med tilgrensende naturreservater er nå vedtatt og endelig godkjent av Miljødirektoratet. Med visjonen "Velkommen som gjest på naturens premisser " har nasjonalparkstyret tatt strategiske valg for å ta vare på naturen samtidig som folk skal bli tatt godt imot i verneområdene.

NEDALEN: Nedalshytta er innfallsport for Sylan. Foto: Andreas Reitan

Nedalshytta og Vekta

God informasjon og bevisst styring av ferdselen er viktige strategiske grep. Det er tatt høyde for at besøket kan øke i framtida. Nedalshytta i Tydal er valgt som innfallsport for Sylan , mens Vekta i Selbu er valgt som viktigste innfallsport for Skarvan og Roltdalen. Her kommer i tillegg startpunktene Stordalshytta i Meråker, Sildra i Stjørdal og Hoemskjølen i Selbu.

Sherpa-trappene

Gjennomføring av tiltak tjuvstartet i 2019 med bygging av steintrappene ved Neklumpen i Sylan. Videre vil det bli laget informasjonspunkter nede i bygdene og de utvalgte innfallsportene/startpunktene samt enkelte stier skal oppgraderes. I tillegg til tiltak i felt, skal det lages god informasjon på nett. Alt skal etter planen gjennomføres i løpet av en 4-års-periode. Dette er selvfølgelig avhengig av finansiering blant annet via midler fra Miljødirektoratet og godt samarbeid med grunneiere og andre lokale aktører.

"Sherpatrappene" fra Nedalshytta opp mot Nedalsklumpen. Foto: Andreas Reitan

Brukerundersøkelse

Besøksstrategien er utarbeidet på grunnlag av kartlegginger av de besøkende gjennom en brukerundersøkelse, sårbarhet for naturverdier og hensyn til reindrifta i området. Det foreligger egne rapporter for disse kartleggingene. Disse finner du under planer og rapporter.

- Det har vært avholdt flere arbeidsmøter med nasjonalparkstyret og rådgivende utvalg før besøkstrategien ble lagt ut på åpen høring. Det ble avholdt et åpent informasjonsmøte i Selbu før høringsfristen 10. oktober 2019. Alle høringsinnspill ble behandlet og endelig dokument ble vedtatt av nasjonalparkstyret 29.11.2019. Deretter har Miljødirektoratet gitt sin godkjenning, skriver nasjonalparkstyret i ei pressemelding.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...