ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Nea Radio

Årets beste vertskap og produsent i Trøndelag:

Her kan du se lista over de nominerte

Elden 2022. Foto: Jørgen Bakken.

På «Det store Festmåltidet» i Trondheim 5. november skal årets beste vertskap og produsent kåres. Nå er lista over de nominerte klar.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.10.2022 kl 18:28

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Over trehundre trønderske aktører har i år sertifisert seg som enten «Host», «Producer», «Event Host», «Host & Producer» eller «Partnerbutikk». Det betyr blant annet at forplikter de seg til å produsere, foredle eller servere mat av lokale råvarer.

Sju aktører i hver kategori

Nå skal årets beste vertskap og produsent kåres, og prisutdelinga skal foregår under «Det Store Festmåltidet»i Trondheim spektrum 5. november.

Sju aktører - en fra hver region i Trøndelag - er nominert, og de er nominert av de regionale delprosjektlederne, regionråd, destinasjonsselskap eller European Region of Gastronomy (ERG)-staben.

- Alle disse aktørene utgjør «grunnstenen» i vår europeiske matregion, og er ambassadører for besøkende i trøndelag, og for regionens råvarer i verdensklasse, skriver Trøndelag Fylkeskommune i en pressemelding.

Fem ulike juryer har ansvar for å kåre en vinner i hver kategori.

Her er lista over alle de nominerte:

Nominerte aktører i kategorien årets produsent:

Jørem ved Namsen
Vuku Gårdsmeieri
Reins Kloster
Småbruket Moum
Trøndelag Sankeri
Garnviks Røkeri

Jury:

Nina Sundqvist (Stiftelsen Norsk Mat)
Aud Herbjørg Kvalvik (Innovasjon Norge)
Brit Melting (Oi! Trøndersk Mat og Drikke)

Nominerte aktører i kategorien årets vertskap:

Segelsund
Kjerringa mé Straumen
Nordmeland Gårdshotell
Ersgard
To Rom og Kjøkken
Hotell Frøya
Vertshuset Røros

Jury:
Petra Sestak (Trøndelag Reiseliv)
Ole Kristian Hansen (Danske Bank)
Erlend André Iversen (NHO Reiseliv Trøndelag & Møre og Romsdal)

Nominerte aktører i kategorien årets arrangør:

Segelsund – Fransk bistro møter norsk fjøs
Frosta kommune – Frostakonferansen
NIPA
Sylan & Sånn/Tydalsfestivalen
Pstereo
Torgdagen i Rindal
Stiftelsen Elden

Jury:
Per Lund (Trøndelag fylkeskommune)
Jens Storli (Olavshallen)
Ida Valsø (Europeisk matregion)

Nominerte aktører i kategorien årets vertskap og produsent:

Liverten
Ox Steakhouse
Nordmeland Gårdshotell
Berge Gård
Gola Is
Hurran Spiseri
Hognabrygg

Jury:
Berit Rian (Næringsforeningen i Trondheimsregionen)
Bjørn Tore Hals (Trøndelag Reiseliv)
Kristine Rise (Oi! Trøndersk Mat og Drikke)

Nominerte aktører i kategorien årets partnerbutikk:

Coop Mega Valentinlyst v/Morten Olsen Renbjør
Coop Marked Brekken v/Jonathan Flatmo
Obs Steinkjer v/Geir Ove Reitan

Jury:
Morten Wolden (Trondheim kommune)
Vigdis Harsvik (Innovasjon Norge)
Kirsten Indgjerd Værdal (Trøndelag fylkeskommune)

Nøkkelord

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.