ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Går nye veier før jordbruksoppgjøret:

- Dette blir garantert en landeplage

Musikkvideovisning av låten til Trøndelag Bondelag "Takk for maten" i Stabburet Studio i Verdal. Den skal skape ny giv blant bøndene og gi ekstra støtte i årets landbruksoppgjør, håper bondelagsleder i Trøndelag, Petter Harald Kimo, og komponist og produsent, Sverre Bjarne Inndal. Låten slippes på alle plattformer fredag 22. april. Foto: Karin Jegtvik

Trøndelag bondelag går nye veier for å få oppmerksomhet foran jordbruksoppgjøret. På fredag slipper de ei splitter ny låt, som de håper skal bli en skikkelig landeplage denne våren.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.04.2022 kl 19:56

ANNONSE
Annonse

Representanter fra de største aktørene i trøndersk presse sitter stabla foran et miksebord i et stabbur i Inndalen i Verdal. Spente på hva Trøndelag Bondelag har invitert til. For nå har de nemlig slått på den store tromma. De ønsker å servere oss det de håper skal bli en skikkelig landeplage.

Vil takke bonden

- Ja, det er jeg overbevist om at dette blir. Dette er så bra at at jeg regner med hver eneste bonde over hele landet spiller denne låta hver morgen for å få en skikkelig god start på dagen, sier en stolt bondelagsleder Petter Harald Kimo.

Trøndelag Bondelag har nemlig bestilt en splitter ny låt i forkant av årets jordbruksoppgjør. I håp om at det vil gi økt positiv oppmerksomhet og ny giv til bøndene. Og mannen som har fått oppgaven er komponist, musiker og produsent Sverre Bjarne Inndal, som selv er bonde. Og det er i hans stabbur vi er samla. For det er her han har studioet sitt.

- Jeg ville bruke tittelen "Takk for maten", for det er nettopp det jeg ønsker å gjøre; takke de som lager maten vi spiser. Takke bonden. Og da kom historien nesten av seg selv, forteller komponisten.

Få en smakebit fra låta her:

Ei næring i knestående

Prosjektet har fått tittelen "Trøndelag Allstar", og er spilt inn nettopp her - i Stabburet Studio i Inndalen i Verdal. Bondelagslederen hadde allerede hørt låten, men fikk se videoen for første gang onsdag formiddag.

- Jeg fikk tårer i øynene og klump i halsen. Denne låten treffer meg rett i hjertet, og jeg håper bøndene i Trøndelag og i hele Norge ser at dette er en låt til dem. Og at dette gir ny giv, for det trenger vi virkelig.

Foto: Karin Jegtvik

Kimo forteller om ei næring som er i knestående, og at det er tøffere enn noen sinne å være bonde i disse dager.

- Det er tøft. Voksne menn ringer til meg og gråter fordi de ikke klarer å betale gjødselregninga og lurer på hva de skal gjøre.

For det er overhodet ikke tilfeldig at låta kommer akkurat nå.

- Jeg håper at bøndene tar til seg sangen som en takk til dem for jobben de gjør hver eneste dag. Jeg håper at denne sangen gir en ekstra støtte til de som sitter ved forhandlingsbordet for oss under årets landbruksoppgjør, og at politikerne får enda en påminnelse om hvor alvorlig situasjonen for næringa er for tida.

Et stjernelag

Låten slippes på fredag med et stjernelag av trønderske musikere. Petter Øien fra "Sie Gubba" på vokal, Sverre Bjarne Inndal på mandolin og gitar, Tor Espen Indahl på bass, Andreas Helland på trommer og perkusjon, Øyvind Smidt på fele, Roar Øien på steelgitarer, Caos Myrslo på gitar og banjo og Ove Andre Østgård korer.

- Folk kan forvente seg ei fengende norskspråklig pop/country/folk-låt med trøndersk vokal, sier Inndal, som tror låta kommer til å treffe godt.

Foto: Karin Jegtvik

Den første linja tar oss rett inn i alvoret som mange bønder står i nå: "Det står et støvlepar ved veien. Det e alvor nu. Det kommer en generasjon etter - er det håp for dem, tru?"

- Men tittelen og refrengene har et bud om håp. Det må alltid være håp, sier Inndal.

Låta “Takk for maten” slippes på alle plattformer fredag, og da får du også se musikkvideoen her på nearadio.no.

Hør intervjuene i sin helhet her:

Foto: Karin Jegtvik

Nøkkelord

ANNONSE